ghimbir | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video.

Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai curand cu pestele, decat cu carnea rosie sau cea de pasare. Totusi, aceasta reteta cantoneza, atat in varianta cu carne de porc cat si in cea cu carne de pui, este extrem de populara in restaurantele chinezesti din Occident.

(more…)

Citeste tot

Bami Goreng

Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi Goreng, aceasta din urma folosind orez in loc de taitei. Este una dintre retetele clasice indoneziene, binecunoscuta in lume. Exista mai multe variante ale acestei retete. De exemplu, se poate inlocui o parte din carnea de pui cu crabi, sau creveti; carnea de pui se poate, de asemenea, substitui cu porc.
(more…)

Citeste tot

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3

Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot gasi cateva variante interesante de retete. Ceea ce vroiam sa subliniez cu aceasta serie de articole, pe langa prezentarea unei serii de produse cu adevarat interesante si extrem de binevenite in lumea “oamenilor vesnic grabiti”, este ca gatitul poate fi distractiv, chiar folosind produse semi-preparate, daca se improvizeaza, pe baza unor cunostinte teoretice si practice acumulate prin putin studiu si exercitiu.
(more…)

Citeste tot

Curry de pui cu cardamom negru

Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit de aromat si de gustos. Cardamomul negru este un condiment specific bucatariei indiene; aroma sa este puternica, cu o usoara nuanta camforata. Pastaile de cardamom negru se zdrobesc putin, cat sa se intredeschida, ca semintele din interiorul lor sa vina in contact cu mediul lichid al retetei. La sfarsit, pastaile se scot din mancare si se arunca.

(more…)

Citeste tot

Pui cu ceapa verde

Aceasta reteta are si varianta video.

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta bucatariei chineze asupra celei cambodgiene.
Stir-fry este o tehnica prin care ingredientele sunt prajite foarte rapid, la foc foarte iute, amestecand cvasi-permanent. Timpul scurt de gatit face ca ingredientele sa-si pastreze textura crocanta, culoarea si nutrientii.

(more…)

Citeste tot

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucătăria thailandeză, şi pentru bucătăriile etnice influenţate de aceasta (paste similare de curry se folosesc şi în Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Există foarte multe tipuri de paste de curry, cele mai populare fiind cele trei denumite după culoarea lor (roşie, verde şi galbenă), la care se adaugă pasta de curry panaeng (sau panang) şi cea masaman, plus alte câteva tipuri (pastă acrişoară, liang şi de ardei iuţi prăjiţi).
(more…)

Citeste tot

Pui Tandoori

Aceasta reteta are si varianta video.

In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, aceasta reteta se gateste intr-un cuptor de pamant, cu carbuni, numit „tandoor”, provenit din Afghanistan, de unde a fost adus de mongoli. Ca alternativa, pentru a gati reteta in casa, se incinge grill-ul cuptorului la maxim, dupa care se micsoreaza temperatura la moderat.

(more…)

Citeste tot