blog de Gastronomie
Fructul de mango este folosit rareori în mâncărurile chinezeşti. Această reţetă este originară, probabil, din [...]
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]
4 Comentarii
Aminteam într-o reţetă de acum câteva zile de existenţa unui amestec de mirodenii curry, în [...]
6 Comentarii
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se [...]
10 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de [...]
9 Comentarii
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]
Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii [...]
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii [...]
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei [...]
19 Comentarii
Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este [...]
Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi [...]
Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de [...]
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]
12 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simplă si rapidă, pe [...]
Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveşte perfect cu [...]
7 Comentarii
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna, [...]
13 Comentarii
Ori de câte ori este posibil prefer să-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe lângă [...]
18 Comentarii
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa [...]
5 Comentarii
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un [...]
11 Comentarii
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in [...]
Ştiţi deja că sunt fascinat de combinaţiile de condimente folosite în bucătăriile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. [...]
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
16 Comentarii
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am [...]
Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu [...]
Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit [...]
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta [...]
Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. [...]
8 Comentarii
Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de [...]
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase [...]
Am cumparat acum cateva luni, de la Dragonul Rosu, o cutie cu muguri de bambus. [...]
Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune [...]
Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat [...]
Ţin minte şi acum momentul când am gustat prima dată mâncare indiană. Eram în Hong [...]
Spuneam la un moment dat că mix-urile de condimente sunt semnul unei bucătării complexe şi [...]
Continui cu prezentarea meniului meu de Pasti. Am vazut ca sorbetul a starnit unele curiozitati, [...]
Ce pregatesc pentru masa de Pasti? Voi fi scurt, caci astazi am musafiri. La noi [...]
15 Comentarii
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]
Amestecurile de condimente sunt proprii bucătăriilor rafinate, care s-au perfecţionat prin mii de experimente şi [...]
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii