ghiveci | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Caponata di melanzane alla siciliana

Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata cu masline, zahar, capere, seminte de pin, busuioc si otet; unii o considera ca fiind o salata gatita.
Exista mai multe variante de reteta: cu adaus de cartofi, morcovi, ardei grasi sau chiar stafide.
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata de vinete este cea mai obisnuita varianta de caponata, dar exista variante csi cu caracatita, peste spada, creveti, bottarga sau chiar homar. Acestea sunt, insa, exceptii de la regula.
O caponata se serveste cel mi adesea ca antipasto, adica ca gustare, dar uneori poate juca si rol de fel principal, dar si de garnitura, functie de ocazie, de cantitate si de restul meniului.
(mai mult…)

Citeste tot

O zi la Nessebar

Cum v-am mai spus acum câteva zile, am petrecut anul acesta o mică vacanţă în Bulgaria. Doar o săptămână în Sunny Beach, un fel de Las Vegas balcanic; un loc foarte prost ales dacă ai peste 25 de ani şi nu eşti interesat de discoteci, baruri, montagne russe, striptis, cazinouri şi tatuaje.
(mai mult…)

Citeste tot

Deliciul sultanului

Am spus de câteva ori aici, pe blog, că bucătăria turcească este extrem de interesantă şi că a influenţat-o puternic pe a noastră. Sarmale, ghiveci, cataif, baclava, sarailie, cafea, ciorbă, musaca, pilaf. Toate aceste preparate, şi multe altele, au fost adoptate şi adaptate din bucătăria turcească. Le gătim altfel, dar nu trebuie să uităm de unde le-am preluat.
(mai mult…)

Citeste tot