gnocchi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre originea pastelor (1)

Iubesc pastele “făinoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca să se deosebească, probabil, de alte paste, numeroase şi în alimentaţie, dar şi în multe alte activităţi, de la industrie la construcţii, de la vopseluri şi coloranţi, de la artă la mai ştiu eu ce.

Italienii le-au numit, tot până acum câteva zeci de ani, “paste alimentare”; la fel şi alţii, ca britanicii, care au preluat, probabil, denumirea italienească. Nu pot fi decât de acord: pastele despre care povestesc aici sunt atât făinoase (cu condiţia ca acesată etichetă să fie percepută în sens ceva mai larg, adică să includă şi amidonul), cât şi alimentare.
(mai mult…)

Citeste tot

Gnocchi cu chorizo si branzeturi

Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: crema de branza, mascarpone si cascaval. Acestea, aromatizate cu nucsoara, piper si patrunjel, au compus un sos delicios pentru gnocchi, ardei si carnati chorizo, ca sa formeze un preparat robust, plin de gust, potrivit ca prim fel al unei mese de pranz, sau ca cina satioasa. Puteti alatura preparatului un pahar de vin alb, sec si rece.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Sunday Grilling” – 24 martie 2013

Duminica trecută, pe o vreme rece şi cam neprietenoasă, am susţinut ca amfitrion cel de-al doilea eveniment „Sunday Grilling” de anul acesta, continuând seria celor desfăşurate în vara anului trecut.
Gazdă a fost, din nou, curtea de la show-room-ul companiei CampingGrill.ro, care distribuie în România performantele grătare fabricate în Elveţia şi SUA de OutdoorChef şi, respectiv, Weber. Colaborator apropiat a fost, din nou, Halewood Romania.

(mai mult…)

Citeste tot

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, desi imi plac mult alimente ca paste, gnocchi, cartofi, cartofi dulci etc. Cu dorul insa nu te pui, asa ca mi-am calcat pe inima si am gatit ceva si cu carbohidrati, si cu grasimi, foarte pe gustul meu, dar indicat a nu se consuma prea des. De fapt, m-am consolat cu gandul ca dupa luni de mancat lejer, imi fac doar un mic antrenament pentru mesele care vor urma in curand, si care vor fi pe tipicul traditional de iarna: cea de Craciun si cea de Revelion.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Good Taste of Bucharest 2012”

Sâmbătă şi duminică 13-14 octombrie 2012 am fost la târgul/expoziţie “Good Taste of Bucharest 2012” de la World Trade Plazza. M-aş fi dus oricum, căci un loc unde se adună câţiva producători şi importatori de delicatese, de la ciocolată, cafea şi uleiuri presate la rece până la vinuri, fructe de mare şi condimente, are pentru mine o atracţie irezistibilă.

(mai mult…)

Citeste tot

Jurnal milanez (4)

În precedentele mele excursii, în marile sau mai micile oraşe europene, am făcut cam de fiecare dată aceeaşi greşeală: vrând să îmbin activitatea turistului obişnuit cu cea a turistului pasionat de gastronomie, am fost ispitit, din comoditate şi lipsă de timp, să mănânc aproape exclusiv la restaurantele aflate în zonele turistice. Nu degeaba acestea sunt numite „capcane pentru turişti”, căci am mâncat adesea prost… iar uneori chiar foarte prost, mai ales în Portugalia şi Belgia, ţări care, altminteri, au ce spune din punct de vedere culinar.
(mai mult…)

Citeste tot

Gnocchi cu pui si sos de mustar

Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai putin obisnuita atunci cand se gatesc paste. De obicei sosurile pe baza de smantana se condimenteaza cu nucsoara si piper alb, dar aici am dorit un contrast de culoare, gust si aroma, asa ca am folosit piper negru, mustar si ardei iute.
Gnocchi cu pui si sos de mustar
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2