Grana Padano | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Prajele de pui cu Grana Padano

Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din bucatele de ingrediente asezonate, amestecate cu faina de naut(uneori si cu faina grau, orez etc.) si apoi prajite in grasime incinsa.
Eu prefer sa numesc “prajele” bucatile astfel gatite, si asta fiindca nu am alt nume la indemana, in limba noastra.
Prajele de pui cu Grana Padano
Am folosit un amestec de piept de pui, branza Grana Padano de la Delaco, amidon si multe arome. De fapt, aceasta reteta se doreste a fi pentru dvs. doar un punct de plecare, caci puteti improviza dupa cum simtiti.
(mai mult…)

Citeste tot

Ossobuco alla milanese

Aceasta este reteta cu nr. 900 de pe blog. Nu stiu daca lucrurile se puteau nimeri mai bine decat ca numarul acesta aproape rotund sa fie legat de o reteta clasica, foarte gustoasa. Este posibil ca poza pe care am postat-o sa nu fie cea mai buna alegere, dar preparatul in sine este prodigios. Plin de gust, aromat, robust si satios, iti merge la inima, cum se spune; chiar daca este un pic laborios, la sfarsit, atunci cand farfuriile sunt goale, iti dai seama ca a meritat efortul.
Reteta este un exemplu de cum se poate transforma o bucata de carne ieftina, pe langa care ai trece, poate, indiferent, intr-un preparat culinar de mare clasa.

Ossobuco, in italiana “gaura osului”, este o bucata de rasol de vitel, de obicei de circa 350 g si cu o grosime de minim 3-4 cm. Este vorba despre o cantitate suficienta de carne inconjurand o bucata de os plina de maduva.
Ossobuco alla milanese
Traditional, un ossobuco alla milanese se asezoneaza in final cu gremolata (amestec de patrunjel, usturoi si coaja rasa de lamaie) si se serveste cu risotto alla milanese. Multi italieni afirma ca fara gremolata nu exista ossobuco, ci doar un rasol de vitel brezat.
(mai mult…)

Citeste tot

Cum degustăm brânzeturile

Îmi plac mult degustările; de orice fel. Mă ajută să descopăr alimente noi şi să le asociez în diferite feluri; mă ajută să explorez noi gusturi şi noi arome. Cred că prima degustare la care am participat, în mod neaşteptat, a fost acum 10 ani, în Creta, în piaţa din Rethymno, unde o australiancă, stabilită în insulă cu câţiva ani în urmă, mi-a oferit spre degustare mai multe uleiuri de măsline extra virgine. Am fost foarte plăcut surprins, pe atunci auzisem, fără să particip la vreuna dintre ele, doar de degustări de vin.

(mai mult…)

Citeste tot

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine acum in minte niciun tip de preparat culinar in care sa nu se poata folosi. Cel mai mult imi place asocierea dintre paste si branzeturi. In aceasta reteta, branza cu mucegai Milkana, cremoasa si cu gust fin, face pereche cu robusta Grana Padano, si face o pereche buna, credeti-ma.
Graten de paste cu branza si piper roz
Aromele de nucsoara si piper completeaza perfect ansamblul.
(mai mult…)

Citeste tot

Graten de cartofi cu trei feluri de branza

Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru Milkana, cu gustul sau bine definit si caracteristic si Grana Padano, branza robusta, cu gust puternic, formeaza o combinatie delicioasa, plina de personalitate, o companie buna pentru cartofii fragezi. Aromele de nucsoara si piper alb completeaza bine profilul gustativ al retetei.

(mai mult…)

Citeste tot

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a le testa in cateva retete. Colaborez cu Delaco de mai multe vreme, in special la evenimentele sustinute de mine, si am ajuns sa fiu destul de bine familiarizat cu produsele distribuite de aceasta companie.
Printre produsele primite mi-au atras atentia doua tipuri de branza: mozzarella si Grana Padano, aceasta din urma intrata de curand in gama produselor Delaco.

Recunosc ca nu ma omor dupa vinete. Nu ma incanta prea mult nici gustul si nici textura lor. De aceea nici nu gatesc cu ele decat rareori, si atunci doar retete pe care le aleg cu grija. Inspirat de cele doua tipuri de branza pomenite mai sus, m-am hotarat sa prepar o varianta a retetei italiene melanzane alla parmigiana, interpretata ceva mai liber.
(mai mult…)

Citeste tot

Degustare de vin la Antique Bistro & Wines

Vinul este un domeniu asupra căruia abia încep să deschid ochii. Este o componentă importantă a gastronomiei şi cred că orice pasionat al gătitului trebuie să aibă măcar noţiuni elementare despre vin. Eu încerc să le capăt prin lecturi şi, mai ales, prin degustări şi discuţii cu cei care ştiu despre acest subiect mai multe decât mine. Şi sunt destui, slavă Domnului!

(mai mult…)

Citeste tot