grasimi saturate | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Puterea cuvântului

Cuvintele au forţa lor. Este interesant, şi chiar un pic ciudat, impactul pe cate un cuvânt îl poate avea asupra oricui. Am trăit această senzaţie de curând, când un cuvânt a avut puterea să mă trimită înapoi în timp. Cuvântul care a trezit în mine amintirile dulci ale copilăriei a fost „untdelemn”.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre uleiul din nucă de cocos

Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piaţa noastră, deşi a început să fie comercializat pe ici pe colo. Are un aspect lăptos si este, pe temperaturile de acum, solid. Ca orice produs susceptibil a fi folosit în bucătăria asiatică, mi-a stârnit curiozitatea de cum l-am văzut. Din păcate, oferta disponibilă pe piaţa noastră nu este una de cea mai bună calitate.
Există trei tipuri de ulei din nucă de cocos, aşa că merită să aruncaţi o privire asupra etichetei înainte de a cumpăra produsul.
(mai mult…)

Citeste tot

De-ale nutriţiei: câteva vorbe despre grăsimi

Cu altă ocazie v-am promis că voi încerca să mă informez puţin asupra mecanismelor elementare după care funcţionează organismul nostru… sau, în fine, asupra a ceea ce se crede astăzi, căci domeniul abundă în lucruri confuze şi în „adevăruri” rostite cu jumătate de gură şi alăturate unor afirmaţii ca: este posibil ca, probabil, se spune că, ultimele studii par a arăta că… etc. Parcă toţi evită să dea un răspuns clar de teamă să nu se facă de râs. Impresia mea este că încă se bâjbâie şi că nutriţia este o ştiinţă care nu a apucat să se maturizeze. Aproape aş zice că n-a intrat nici în adolescenţă.
(mai mult…)

Citeste tot