grasimi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre uleiul de muştar (1)

Uleiul de muştar este un ingredient pe care l-am întâlnit şi folosit doar de ceva timp, cam cu doi ani în urmă. Am cumpărat prima sticluţă chiar din România, de la un târg culinar. Mi-a vândut-o o indiancă, o doamnă simpatică, bună cunoscătoare a limbii noastre. Era măritată cu un român şi mi-a spus că plănuieşte lansarea unui magazin online cu produse indiene. Din păcate, proiectul ei pare să fi căzut, căci site-ul nu funcţionează nici astăzi. Chiar când îmi înmâna sticluţa cu ulei, doamna cu pricina m-a avertizat: „Nu vă speriaţi că scrie pe etichetă – doar pentru uz extern -, este scris aşa numai ca să poată pătrunde în Uniunea Europeană.
(mai mult…)

Citeste tot

Marinarea pe înţelesul tuturor

Deşi marinarea este cunoscută şi în Europa de sute, sau chiar mii de ani, această tehnică nu este nicăieri atât de puţin utilizată ca pe bătrânul continent. Cei care folosesc cel mai des marinarea, cu rezultate spectaculoase, sunt asiaticii. În foarte multe reţete asiatice carnea este asezonată, frăgezită, colorată şi chiar parţial gătită prin marinare. Multe alte bucătării, – caraibiană, latino-americană, creolă, arabă şi chiar mediteraneană – folosesc şi ele marinadele, dar este surprinzător cât de puţin sunt ele folosite în bucătăria românească.
(mai mult…)

Citeste tot