gratar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati venit la reteta potrivita; va propun o dorada intreaga, fara salate aditionale si garnituri complicate, servita doar alaturi de un sos; pur si simplu ceva care arata bine, este gata in 10 minute si va surprinde cu un gust delicios.

(more…)

Citeste tot

Ai comentarii, ai premii! (7)

S-a încheiat şi cea de-a sasea ediţie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constând din cartea “The Taste of Africa”, apărută la editura Hermes House revine cititorului nea’mielu.

Felicitări, draga mielule şi, te rog, contactează-mă pe adresa de e-mail radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro şi dă-mi coordonatele locului unde doreşti ca premiul să-ţi fie expediat. Sper ca această carte să-ţi placă şi să te foloseşti de ea cât mai mult.
(more…)

Citeste tot

A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012

Mă bucur să-mi regăsesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce nu mi s-a întâmplat prea des. Ieri dimineaţă am revenit de la Slănic, dar eram prea obosit şi aveam prea multe de făcut ca să mai postez ceva. Abia am reuşit să fac ordine, cât de cât, în fotografii. Aşa se face că abia în această dimineaţă mă simt în stare să scriu câteva rânduri despre evenimentul „Fun & Grill”, desfăşurat la Casa „Mara” din Slănic-Prahova, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2012.

(more…)

Citeste tot

Eveniment „Fun & Grill”, octombrie 2012

Vă poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînţeles tot la Casa „Mara” din Slănic, judeţul Prahova. O zonă frumoasă, liniştită şi beneficiind de o climă plăcută. Dacă doriţi să mâncaţi câteva lucruri deosebite şi să povestim împreună despre bucătării şi meleaguri mai mult sau mai puţin exotice, dacă doriţi să gătim şi să petrecem momente plăcute împreună, profitaţi de ocazie.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (31)

Vă propun astăzi o foarte rapidă incursiune în bucătăria coreeană, prezentându-vă în doua fotografii şi câteva fraze una dintre cele mai cunoscute metode de gătit, reprezentativă pentru cultura culinară coreeană: aşa-numitul grătar coreean.

(more…)

Citeste tot

Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi

Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici fierbinte si nici rece, ci la temperatura camerei. Atunci are cel mai bun gust, iar aromele proaspete de busuioc si menta se simt cel mai bine.
Se poate servi ca gustare, in cadrul unui pranz, sau ca salata de insotire pentru un fel principal; salata aceasta este potrivita si ca o cina usoara.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (25)

Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînţeles, mâncarea. Când spun „mâncare” nu mă refer doar la bucatele gătite, la ingrediente şi la modurile de a le găti, ci şi la atitudinea faţă de mâncare.

(more…)

Citeste tot