gratar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Kebab cu lamaie

Cum va spuneam cu alta ocazie, am primit un excelent gratar cu gaz Ascona 570 MX, marca OutdoorChef, de la campinggrill.ro. Abia am lucrat de cateva ori cu el, este destul de complex, face o multime de lucruri si deocamdata simt ca este mai destept decat mine. De fapt, nu este doar un gratar simplu, caci poate lucra si ca aragaz, cuptor sau afumatoare. O iau insa incet, pas cu pas, incercand sa-i descopar secretele.

Ceea ce vreau sa va prezint astazi este o reteta interesanta, aromata si gustoasa, potrivita pentru o gustare care sa te indemne la o sticla de bere. Este un preparat simplu, care poate fi servit cu o multitudine de sosuri si garnituri. Aici sunteti limitati doar de propria imaginatie.
(more…)

Citeste tot

Frigărui de fructe cu sos de smântână

Prin noiembrie, am fost contactat pentru a deveni unul dintre bloggerii care ar fi urmat să promoveze în România grătarele OutdoorChef. Urma să primesc un grătar (mi s-a oferit să aleg între mai multe tipuri, cu gaz, electrice sau cu cărbuni, fiecare tip fabricat la rândul său în mai multe variante constructive, de la cele simple la unele incredibil de complexe.

Am fost de asemenea invitat să asist la o demonstraţie ce urma să fie făcută la Bucureşti de doi campioni mondiali. Poate vă mai amintiţi articolul care relata acest eveniment.
(more…)

Citeste tot

Marea Grătăreală

Dragilor, vă invit la „Marea Grătăreală”. Vreau ca în fiecare lună să vă scot din Bucureşti pentru 2-3 zile, alături de alţi pasionaţi de gătit şi de poveşti culinare, şi să vă aduc la Slănic-Prahova, la Casa „Mara”, în jurul unui foc de tabără, la un grătar şi un vin fiert.
Chiar dacă a venit iarna, chiar dacă afară este frig, un foc de tabără, un vin fiert, o mâncare bună şi o companie plăcută vă vor ţine, în mod sigur, de cald, şi veţi petrece un sfârşit de săptămână deosebit, alături de partenerul de viaţă.
(more…)

Citeste tot

Tilapia cu unt de arahide

Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational. Am mai folosit variante ale sale in retete de provenienta sud-asiatica.
Tilapia cu unt de arahide
Iata insa si o reteta din Congo (una dintre extrem de putinele retete de pe acest blog provenite de pe continentul african – promit pe viitor o mai mare deschidere catre aceasta zona culinara) pe cat de rapida si de simpla, pe atat de aromata si delicioasa.
(more…)

Citeste tot

Marinadă pentru grătar

Cum zilele acestea multă lume trebăluieşte în jurul grătarelor, m-am gândit să vă ofer o reţetă interesantă. Veţi putea prepara o marinadă excelentă pentru carnea de pasăre, porc şi vită. Provenind din bucătăria asiatică, această marinadă foloseşte ingrediente uşor de găsit pe piaţa noastră şi dă gust şi aromă cu totul deosebite.
(more…)

Citeste tot

Halal sa ne fie!

Golden Falcon – Casa Kebap – restaurant turcesc
Str Hristo Botev  nr. 18-20

Am pornit sambata ce abia a trecut, impreuna cu un grup de prieteni, sa luam masa in oras. Ne intalnisem pe langa Gradina Icoanei si ne-am gandit sa mergem undeva, in apropiere. Am incercat mai intai la “Chez Marie” si am intrat plini de voie buna. Calea ne-a fost barata de un chelner(?) solid. “Va putem primi doar pentru vreo ora”, am fost avertizati, “e nunta/botez/etc. si avem nevoie de mese.” Am iesit in strada un pic descumpaniti.
(more…)

Citeste tot