gratare | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Vietnam subiectiv (3)

Vietnam subiectiv – Mâncarea stradală

Când mă gândeam la Vietnam acum câțiva ani, dorindu-mi intens să ajung acolo, în privința mâncării îmi făcusem planul să gust tot ce se poate gusta și s-o fac, pe cât posibil pe stradă sau în locuri unde mâncarea se gătește tradițional, ca pentru vietnamezi, nu pentru turiști. Numai că, fără să știu, încercam să vând pielea ursului înainte de a ajunge în pădure. Nu ținusem deloc cont de o serie de factori.
Hanoi, Vietnam
(mai mult…)

Citeste tot

Între Occident şi Orient – scurt sejur la Istanbul (2)

Mâncarea stradală
În toate călătoriile mele am remarcat că în toate oraşele ce deţin un capital cultural mâncarea este unul dintre elementele cheie, reprezentative pentru culoarea locală. Mi-aş fi dorit să scriu un mic articol despre mâncarea stradală din Istanbul. Am ajuns să scriu doar aceste rânduri, care sunt departe de dorinţa mea iniţială; nu este vina oraşului, ci a mea, căci plecasem pe o idee greşită.

(mai mult…)

Citeste tot

Grill Champions Tour, aprilie 2013

Sâmbătă 27 aprilie 2013, la orele 13:00, la Palatul Ghika, are loc o demonstraţie de gătit în aer liber, în stil american, desfăşurată pe grătare performante, plus o degustare de vinuri. Fac parte dintre invitaţi şi voi avea ocazia să mă reîntâlnesc cu cei doi maeştri ai grill-ului din Germania, Marco Greulich şi Camillo Tomanek.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Sunday Grilling” – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminică 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei CampingGrill.ro, la orele 13:00 a început cel de-al patrulea eveniment din seria „Sunday Grilling„. Tema a fost, ca de obicei, gătitul în aer liber, pe grătarele versatile şi performante, fabricate de OutdoorChef şi distribuite de CampingGrill.ro, ilustrat printr-un meniu marocan.

(mai mult…)

Citeste tot

Eveniment “Fun & Grill”, aprilie 2013

Deşi în ziua în care postez acest articol afară ninge, este deja 26 martie, aşa că în decurs de câteva zile sper ca viscolul de afară să fie doar o amintire neplăcută. Prognoza meteo este încurajatoare, aşa că vă invit să vă înscrieţi la un nou eveniment „Fun & Grill”, care se va desfăşura, aşa cum v-aţi obişnuit deja, la „Casa Mara” din Slănic Prahova, in zilele de 6-7 aprilie 2013.

(mai mult…)

Citeste tot

„Sunday Grilling”, 24 martie 2013

Duminica trecută a reînceput seria evenimentelor „Sunday Grilling” şi, deşi vremea a fost răcoroasă şi a bătut puţin vântul, curticica de la sediul CampingGrill.ro s-a umplut la capacitatea sa maximă: 16 locuri. Mi-aş fi dorit ca spaţiul să fie mai generos, căci am fost nevoiţi să respingem alte 10 cereri de participare. Aşa se face că, luând în consideraţie cele petrecute şi cele promise ghinioniştilor care au rămas pe dinafară, am hotărât să repetăm evenimentul duminica ce urmează, adică cea din 24 martie 2013.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Fun & Grill” martie 2013

Între 1 şi 3 martie 2013, la Casa „Mara” din Slănic-Prahova s-a desfăşurat un nou eveniment culinar cu tema „Fun & Gril”. Am avut 21 de oaspeti, adulţi, copii şi adolescenţi, iar de data aceasta nu au mai predominat bucureştenii, ci craiovenii, veniţi într-un grup mare din acest frumoş oraş al Olteniei.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Sarea în bucate”, februarie 2013

Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, la primul eveniment culinar de la Casa „Mara” din Slănic-Prahova, am avut parte de nămeţi de doi metri înălţime şi de ninsoare (îmi vine să apun că „ningea ca în poveşti”, deşi nu-mi aduc aminte de vreo poveste de-a noastră în care să ningă), sâmbătă şi duminică 2-3 februarie 2013 vremea a fost plăcută, relativ călduroasă pentru această perioadă, fără zăpadă, ba chiar am avut parte şi de soare.

(mai mult…)

Citeste tot

Eveniment „Sarea în bucate”, februarie 2013

Dragii mei, am intrat într-un an nou şi deja vă propun un eveniment nou. Aşa cum v-aţi obişnuit deja, este vorba despre un nou eveniment culinar susţinut la Casa „Mara”, din Slănic-Prahova, în zilele de 2 şi 3 februarie 2013. Cum este iarnă şi suntem obişnuiţi să mâncăm altfel decât în celelalte luni ale anului, formatul evenimentului va fi tot „Sarea în bucate”, adică vă voi delecta cu preparate rustice, săţioase şi robuste, gătite în mod tradiţional, dar, totuşi, un pic altfel („with a twist”, cum ar spune englezii), atât cât să fiţi plăcut surprinşi şi vă lingeţi pe degete.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3