Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: grau
De la asure la coliva (2)
Origine La prima vedere, s-ar putea avansa ipoteza ca toate colivele balcanico-ortodoxe se trag din [...]
De-ale globalizarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]
8 Comentarii
Cum se gatesc cerealele
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o [...]
2 Comentarii
mart.
Mutantii din bucatarie (2)
„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod [...]
5 Comentarii
Mutantii din bucatarie (1)
Inevitabil în jurul meu se vorbeste despre mancare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest [...]
5 Comentarii
Pe urmele mamaligii (1)
Este uimitor cum, nu arareori, un popor este identificat, în mod distinct fata de altele, [...]
14 Comentarii
La masa cu stramosii – India (14)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]
12 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (1)
Daca în cazul altor civilizatii, cum a fost cea chineza, m-am izbit de o enorma [...]
24 Comentariu
Rodul întamplarii – partea 3
Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între [...]
14 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]
15 Comentarii