grits | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creol şi/sau cajun (6)

Am ajuns şi la ultimul episod al seriei dedicată culturilor culinare creolă şi cajună: voi povesti astăzi despre alte câteva preparate care fac mândria bucătăriei din Louisiana. Sper ca această serie, aparent destul de lungă, dar, de fapt, scurtă, luând în consideraţie bogăţia materialului documentar disponibil, să nu vă fi plictisit. Sper să fi găsit aici câteva lucruri interesante şi, de ce nu?, câteva idei pe care să le puneţi în practică.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele mămăligii (1)

Este uimitor cum, nu arareori, un popor este identificat, în mod distinct faţă de altele, printr-unul dintre preparatele sale culinare tradiţionale. Românilor li se atribuie foarte des apelativul de „mămăligar” şi, în multe ocazii, cultura noastră culinară este „redusă” la doar trei preparate: mămăligă, mititei şi sarmale.
(mai mult…)

Citeste tot