gulab jamun | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fotografii de pe papamond (23)

Cei care sunt familiarizaţi un pic cu bucătăria indiană ştiu, fără îndoială, că aceasta nu poate fi redusă la un singur preparat, curry, aşa cum par unii să înţeleagă. Unul dintre capitolele ei importante sunt dulciurile şi, sincer să fiu, nu ştiu câte culturi culinare din lume se pot lăuda cu o varietate atât de mare de deserturi.

(mai mult…)

Citeste tot

Gulab jamun

Iata un desert deosebit, in care combinatia de sofran si trandafiri este absolut fermecatoare. Reteta este foarte populara in tot sub-continentul indian si in Asia Centrala.
Numele retetei provine din limba farsi (vorbita in Iran), unde „gulag” inseamna „apa de trandafiri”, iar „jamun” este, in limba hindi (vorbita in India), un fruct sud-est asiatic, asemanator ca forma cu preparatul final.

(mai mult…)

Citeste tot

Gulab jamun aromat cu teflon

Mai nou mi se întâmplă chestii ciudate. Ieri, de pildă, găteam gulab jamun, un fel de gogoşele prăjite în ulei şi apoi aromate cu un sirop făcut din zahăr, apă de trandafiri, cardamom şi şofran. O adevărată minune, pufoase, gustoase şi pline de aromă; în curând voi posta şi reţeta.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre apa de trandafiri

Am luat acum cateva luni o sticla de apa de trandafiri. Bineinteles, asa cum am mai facut si cu alte ingrediente, am pus-o in camara si am uitat de ea. Pana acum cand, fortat de faptul ca trebuie sa zugravesc, am inceput sa scotocesc prin camara ca sa-mi pun ingredientele in cutii, ca sa pot elibera camara, ca sa pot elibera bucataria, ca sa poate fi zugravita etc. Nu va mai plictisesc cu amanunte, fapt este ca respectiva sticla a cazut pe jos si s-a spart. N-am apucat s-o folosesc, dar am apucat sa-i simt parfumul absolut deosebit.
(mai mult…)

Citeste tot