blog de Gastronomie
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]
Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul [...]
Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar [...]
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
2 Comentarii
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]
8 Comentarii
Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie, [...]
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de [...]
4 Comentarii
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]
Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum [...]
9 Comentarii
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 [...]
Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]
Foarte multa lume ma întreaba unde ar putea urma cursuri de gatit. Cei care pun [...]
Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul [...]
Au trecut deja 2 saptamani de cand GUXT a început sa functioneze în regim normal. [...]
10 Comentarii
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]
Ieri, în cadrul seriei “Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de [...]
Sparanghelul, numit si “leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special [...]
În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata [...]
Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat [...]
Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat [...]
Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu [...]
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]
GUXT va propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au facut, si nici nu [...]
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]
Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din [...]
Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe [...]
De vreo doi ani, adica de cand am început sa întredeschid usa catre fascinantul univers [...]
Nu mai tin minte prea bine cum m-am simtit atunci cand am avut prima întalnire [...]
Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de [...]