blog de Gastronomie
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]
Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul [...]
Un nou an este pe cale să se încheie. Din 2014 au mai rămas doar [...]
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
2 Comentarii
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]
8 Comentarii
Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie, [...]
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de [...]
4 Comentarii
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]
In vechea Roma, „panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului („focus” [...]
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]
Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum [...]
9 Comentarii
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 [...]
Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]
Foarte multă lume mă întreabă unde ar putea urma cursuri de gătit. Cei care pun [...]
Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul [...]
Au trecut deja 2 săptămâni de când GUXT a început să funcţioneze în regim normal. [...]
10 Comentarii
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]
Ieri, în cadrul seriei „Prânzul de duminică”, a avut loc la GUXT un eveniment de [...]
Sparanghelul, numit şi „leguma regilor”, este socotit de mulţi o delicatesă. Bucătării rafinate, în special [...]
În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenţă constantă şi apreciată pe piaţa [...]
Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douăzeci de persoane au participat [...]
Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racoviță nr. 37, s-a desfășurat [...]
Tema cursului nu a fost aleasă întâmplător. Am fost abordat de multe persoane care nu [...]
Primul curs de gătit de la GUXT, cel cu tema „Măsline şi ulei de măsline”, [...]
GUXT vă propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au făcut, şi nici nu [...]
Astăzi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu uşurează lucrurile. Ca [...]
Aşa cum v-am promis acum câteva zile, Costel Clipescu şi cu subsemnatul, adică echipa din [...]
Ca explorator principal la GUXT, club de cultură gastronomică a cărui existenţă se bazează pe [...]
De vreo doi ani, adică de când am început să întredeschid uşa către fascinantul univers [...]
Nu mai ţin minte prea bine cum m-am simţit atunci când am avut prima întâlnire [...]
Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de [...]