Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Guxt

Piept de rata cu sos de visine

Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]

Creveti cu usturoi, in stil mediteranean

Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]

Salata GUXT

Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]

Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni

Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul [...]

Cu un picior în 2015

Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar [...]

26 Comentariu

Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine

In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]

2 Comentarii

Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel

Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]

Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz

Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]

Supa crema de cartofi cu praz, chimen si bacon crocant

O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]

8 Comentarii

Knackwurst cu varza

Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie, [...]

Curry de somn cu lapte de cocos

Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de [...]

4 Comentarii

Curry de porc cu nuca de cocos

Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]

6 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]

Dulceata de masline

Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]

2 Comentarii

Fougasse

In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]

4 Comentarii

Macrou cu sos de rosii si cartofi natur

Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]

4 Comentarii

Clatite Cordon Bleu cu ragu si mozzarella

Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum [...]

9 Comentarii

Somon posat cu sos olandez si legume aburite

Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]

7 Comentarii

Porc cu hribi, galbiori si sos de vin

Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 [...]

Curry de pui cu lapte de cocos si orez Jasmine

Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]

2 Comentarii

Cursuri de practica și teorie culinara

Foarte multa lume ma întreaba unde ar putea urma cursuri de gatit. Cei care pun [...]

2 Comentarii

Sandviciuri patatera

Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul [...]

2 Comentarii

Cum au trecut ultimele doua saptamani

Au trecut deja 2 saptamani de cand GUXT a început sa functioneze în regim normal. [...]

10 Comentarii

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]

1 Comentariu

Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai

Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]

A fost “Food & Wine Pairing”: vinuri albe si tinere de la Corcova

Ieri, în cadrul seriei “Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de [...]

GUXT va propune, la pranzul de duminica, mult sparanghel

Sparanghelul, numit si “leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special [...]

Degustare de vinuri: Chile într-un pahar

În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata [...]

A fost „Ziua în care vin capsunile”

Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat [...]

A fost degustare de vinuri “Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat [...]

Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”

Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu [...]

A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”

Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]

Food & Wine Pairing

GUXT va propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au facut, si nici nu [...]

Astazi sunt dom’ profesor

Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]

Rasfatul de week-end

Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din [...]

Ziua în care vin capsunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe [...]

Degustare de vinuri Tenuta Ulisse

De vreo doi ani, adica de cand am început sa întredeschid usa catre fascinantul univers [...]

GUXT – Club de Explorari Culinare

Nu mai tin minte prea bine cum m-am simtit atunci cand am avut prima întalnire [...]

Avanpremiera la un proiect (3)

Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de [...]