Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Guxt
Piept de rata cu sos de visine
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]
mai
Creveti cu usturoi, in stil mediteranean
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
mai
Salata GUXT
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]
mai
Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni
Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul [...]
mai
Cu un picior în 2015
Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar [...]
26 Comentariu
Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
2 Comentarii
dec.
Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
oct.
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
oct.
Supa crema de cartofi cu praz, chimen si bacon crocant
O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]
8 Comentarii
iul.
Knackwurst cu varza
Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie, [...]
iul.
Curry de somn cu lapte de cocos
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de [...]
4 Comentarii
iul.
Curry de porc cu nuca de cocos
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]
6 Comentarii
iul.
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
iul.
Dulceata de masline
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]
2 Comentarii
iul.
Fougasse
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
4 Comentarii
iul.
Macrou cu sos de rosii si cartofi natur
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]
4 Comentarii
iul.
Clatite Cordon Bleu cu ragu si mozzarella
Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum [...]
9 Comentarii
iul.
Somon posat cu sos olandez si legume aburite
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
iun.
Porc cu hribi, galbiori si sos de vin
Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 [...]
iun.
Curry de pui cu lapte de cocos si orez Jasmine
Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]
2 Comentarii
iun.
Cursuri de practica și teorie culinara
Foarte multa lume ma întreaba unde ar putea urma cursuri de gatit. Cei care pun [...]
2 Comentarii
iun.
Sandviciuri patatera
Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul [...]
2 Comentarii
iun.
Cum au trecut ultimele doua saptamani
Au trecut deja 2 saptamani de cand GUXT a început sa functioneze în regim normal. [...]
10 Comentarii
Gazpacho de capsuni
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
mai
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
mai
Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]
mai
A fost “Food & Wine Pairing”: vinuri albe si tinere de la Corcova
Ieri, în cadrul seriei “Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de [...]
mai
GUXT va propune, la pranzul de duminica, mult sparanghel
Sparanghelul, numit si “leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special [...]
mai
Degustare de vinuri: Chile într-un pahar
În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata [...]
mai
A fost „Ziua în care vin capsunile”
Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat [...]
mai
A fost degustare de vinuri “Tenuta Ulisse”
Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat [...]
mai
Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”
Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu [...]
mai
A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]
mai
Food & Wine Pairing
GUXT va propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au facut, si nici nu [...]
mai
Astazi sunt dom’ profesor
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]
Rasfatul de week-end
Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din [...]
mai
Ziua în care vin capsunile
Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe [...]
Degustare de vinuri Tenuta Ulisse
De vreo doi ani, adica de cand am început sa întredeschid usa catre fascinantul univers [...]
mai
GUXT – Club de Explorari Culinare
Nu mai tin minte prea bine cum m-am simtit atunci cand am avut prima întalnire [...]
apr.
Avanpremiera la un proiect (3)
Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de [...]