Halewood | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ziua în care vin căpşunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultură gastronomică a cărui existenţă se bazează pe conceptul de explorare culinară, vă propun săptămâna viitoare un eveniment în… dublă ediţie. Acesta se va desfăşura de două ori, miercuri şi vineri, adică 7 şi 9 mai 2014, ca să ofer ocazia celor care nu sunt disponibili la sfârşit de săptămână să se poată bucura de mâncarea, vinurile şi poveştile noastre şi în mijlocul săptămânii.

(mai mult…)

Citeste tot

Invitaţie la o cină thailandeză

Gata cu vacanţa, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum spuneam în articolul precedent, înseamnă în mare măsură evenimente culinare, sau gastronomice, cum îmi place mie să spun, fiindcă pe lângă mâncare şi băutură, unul dintre punctele de interes sunt discuţiile despre mâncare.

(mai mult…)

Citeste tot

Bilanţ 2013

La sfârşitul anului 2012, când am trecut în revistă cele întâmplate în ultimele 12 luni, prevedeam ca 2013 să fie un an al evenimentelor culinare. Nu întotdeauna socoteala de acasă se potriveşte cu cea din târg, cum spune un proverb de-al nostru, dar de data aceasta chiar s-a potrivit.
(mai mult…)

Citeste tot

„Sunday Grilling”, 24 martie 2013

Duminica trecută a reînceput seria evenimentelor „Sunday Grilling” şi, deşi vremea a fost răcoroasă şi a bătut puţin vântul, curticica de la sediul CampingGrill.ro s-a umplut la capacitatea sa maximă: 16 locuri. Mi-aş fi dorit ca spaţiul să fie mai generos, căci am fost nevoiţi să respingem alte 10 cereri de participare. Aşa se face că, luând în consideraţie cele petrecute şi cele promise ghinioniştilor care au rămas pe dinafară, am hotărât să repetăm evenimentul duminica ce urmează, adică cea din 24 martie 2013.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de Transylvanie 2011, o combinatie din trei soiuri de vin care merg bine impreuna: Gewurtztraminer are arome florale, Pinot Grigio este robust si ofera o aciditate placuta si proaspata, iar Rhein Riesling vine cu accente minerale si citrice.

Ca sa pun bine in valoare acest vin deosebit, l-am alaturat puiului cu crusta de migdale si sos de portocale. Marmelada de portocale da carnii gust si aroma fructate si acrisoare, completate si echilibrate de iuteala ponderata a mustarului. Crusta de migdale rumenite da ansamblului complexitate si adancime.
Incercati aceasta combinatie, caci are multe de oferit.
(mai mult…)

Citeste tot

Tapas y Vinos

Evenimentele gastronomice de vineri, desfăşurate „La mansardă”, în strada Paris, la numărul 7A, unde se află elegantul sediu din Bucureşti al Cramelor Halewood, continuă, pe data de 17 martie, la orele 19:00, cu o seară spaniolă: „Tapas y Vinos”, sau, mai pe limba noastră, „Gustări şi vinuri”.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2