blog de Gastronomie
În traducere, “kellerbier” înseamnă “bere de pivniţă”, cu referire la perioada de maturare la rece, [...]
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malţ”, deşi acest [...]
Cel mai vândut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca preţ [...]
Unul dintre maeştrii berari cei mai cunoscuţi din ume, Gareth Oliver, remarcă plin de umor: [...]
6 Comentarii
De când am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama că publicul larg este mai [...]
4 Comentarii
Berea în stil bitter este, după mulţi, berea naţională a englezilor. Fiecare berărie din Anglia [...]
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]
Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de [...]
V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot [...]
India Pale Ale nu este o bere fabricată în India, aşa cum s-ar putea crede. [...]
Astăzi am plăcerea de a vă prezenta una dintre berile mele preferate. Cred că a [...]
Încă de la bun început doresc să precizez că prin “bere” nu înţeleg deloc lichidul [...]
8 Comentarii
Am încercat să găsesc un cuvânt care să traducă termenul englezesc „brewing”, ce denumeşte fabricarea [...]
Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii şi nu un simplu şi familiar [...]
De foarte multe ori, atunci când invit pe cineva la o degustare de bere, sau [...]
Era creştină După rezerva cu care o tratau grecii şi romanii, berea a cunoscut o [...]
18 Comentarii
Mărturisesc că îmi place berea, poate fiindcă merge foarte bine cu mâncarea asiatică. În acelaşi [...]
14 Comentarii