Hammurabi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii: Mesopotamia (4)

Agricultura şi vânătoarea
Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltaseră deja o agricultură intensivă, cuprinzând mono-culturi, irigaţii şi folosirea unei forţe de muncă specializată, mai ales de-a lungul cursurilor de apă cunoscute astăzi ca Shatt al Arab, din delta golfului Persic până la confluenţa Tigrului cu Eufratul. În urmă cu 3-4000 de ani Mesopotamia era mult mai fertilă decât astăzi.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele berii – partea 1

Mărturisesc că îmi place berea, poate fiindcă merge foarte bine cu mâncarea asiatică. În acelaşi timp am un mare respect pentru vin şi recunosc că acesta are parte de o „presă” mai bună. Mai intervine la unii, sunt sigur, şi un pic de snobism, căci dă mai bine să ţii elegant un pahar de vin în mână, decât să-ţi umfli burta cu bere. Din păcate pentru mine, în cazul ambelor băuturi am doar un pospai de cunoştinţe.
(mai mult…)

Citeste tot