Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: hasme

Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]

3 Comentarii

Bumbu dasar merah – Bumbu rosu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]

Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]

Bumbu dasar putih – Bumbu alb

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre bumbu

“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]

4 Comentarii

Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay

Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]

2 Comentarii

Sambal terasi

Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]

10 Comentarii

Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)

Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]

19 Comentarii

Pasta de curry thailandez de jungla (gaeng pa)

Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]

10 Comentarii

Salata birmaneza de gogonele

In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa [...]

10 Comentarii

Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti

Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]

2 Comentarii

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (6)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]

7 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]

12 Comentarii

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la [...]

9 Comentarii

Pe scurt despre ssamjang

Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar [...]

2 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre sosul bearnez

Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]

9 Comentarii

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]

7 Comentarii