Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: hasme
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
3 Comentarii
ian.
Bumbu dasar merah – Bumbu rosu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]
ian.
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
dec.
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]
2 Comentarii
dec.
Pe scurt despre bumbu
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]
4 Comentarii
dec.
Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]
2 Comentarii
nov.
Sambal terasi
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]
10 Comentarii
nov.
Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]
19 Comentarii
nov.
Pasta de curry thailandez de jungla (gaeng pa)
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]
10 Comentarii
nov.
Salata birmaneza de gogonele
In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa [...]
10 Comentarii
nov.
Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
4 Comentarii
sept.
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
2 Comentarii
Curry panang de pui cu alune caju
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
4 Comentarii
ian.
Fotografii de pe papamond (6)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]
7 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
12 Comentarii
Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar
Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la [...]
9 Comentarii
Pe scurt despre ssamjang
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar [...]
2 Comentarii
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre sosul bearnez
Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]
9 Comentarii
feb.
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
7 Comentarii
iul.