Hoegaarden | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creveti cu sos de bere si coriandru

Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca fiecare dintre dvs. a gatit ceva asemanator. Particularitatea acestei retete este data de sosul de bere, imbogatit cu putin unt si aromatizat cu piper, coriandru, portocala, usturoi, ardei iute si patrunjel.
Creveti cu sos de bere si coriandru
Este un sos cu gust complex, usor picant si usor citric, cu arome care se regasesc in berea alaturi de care va recomand sa serviti crevetii.
(mai mult…)

Citeste tot

Berea de grâu – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (2)

După ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grâu, cele numite „weizenbier” sau „weissbier”, astăzi voi povesti succint despre o variantă de bere germană din grâu, socotită de unii ca fiind un stil separat de bere, iar de către alţii ca fiind o variantă a aceluiaşi stil, este vorba despre „Berliner Weisse”, şi despre berile belgiene din grâu, numite „Witbier” sau „Bière blanche”.
(mai mult…)

Citeste tot