Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 de ani. Cei mai tineri dintre noi au auzit mai curand de funghi porcini si de ciuperci chanterelle, decat despre hribi, respectiv galbiori. Aceste ciuperci, nu mai vorbesc de ghebe, manatarci, bureti de iarna etc., mai sunt de gasit doar uscate si la niste preturi compatibile cu muschiul de vita.
Porc-cu-hribi,-galbiori-si-sos-de-vin
Un prieten mi-a oferit sansa de a cumpara cate o ladita cu hribi si galbiori si nu am ezitat. Am preferat chiar sa schimb meniul ultimului eveniment ca sa dau sansa participantilor sa guste aceste delicatese. Aveam in meniu muschiulet de porc cu sos romesco si cartofi. Desi sosul romesco prezinta un anume grad de interes, cartofii se pot manca oricand. Am preferat, deci, sa gatim porc cu ciuperci proaspete si cu un sos de vin si nimeni nu a regretat aceasta schimbare de ultim moment.
(mai mult…)

Citeste tot