huangjiu | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii – China (8)

Serialul dedicat bucătăriei chinezeşti continuă astăzi cu descrierea modului în care se hrăneau oamenii din clasele sociale sărace, şi cu povestea ingredientelor culinare adoptate de chinezi de-a lungul secolelor, din vestul, sudul şi sud-estul Asiei, ca şi din Europa sau America.
(more…)

Citeste tot

Pe urmele berii – partea 1

Mărturisesc că îmi place berea, poate fiindcă merge foarte bine cu mâncarea asiatică. În acelaşi timp am un mare respect pentru vin şi recunosc că acesta are parte de o „presă” mai bună. Mai intervine la unii, sunt sigur, şi un pic de snobism, căci dă mai bine să ţii elegant un pahar de vin în mână, decât să-ţi umfli burta cu bere. Din păcate pentru mine, în cazul ambelor băuturi am doar un pospai de cunoştinţe.
(more…)

Citeste tot