blog de Gastronomie
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are [...]
Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru [...]
10 Comentarii
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]
8 Comentarii
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]
6 Comentarii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece [...]
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei” unde, impreuna [...]
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am [...]
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]
12 Comentarii
Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne [...]
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul [...]
Manti sunt o varietate de coltunasi (umpluti de obicei cu un amestec de carne tocata [...]
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]
18 Comentarii
Pe nesimtite leurda a devenit una dintre aromele mele preferate. Poate fiindca pentru mine este [...]
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este [...]
În acest episod, o scurta trecere în revista a resurselor oferite de cresterea animalelor si [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
16 Comentarii
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
Salata de pui cu masline si capere – o salata de vara, simpla si rapida [...]
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]
14 Comentarii
Va propun o salata foarte decorativa, demna de a fi preparata si la mesele festive, [...]
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]
11 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de [...]
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei [...]
Reteta este foarte simpla si rapida, iar rezultatul final este un preparat plin de savoare, [...]
Este o salata deosebita, foarte gustoasa. Ingredientele sunt taiate in forme diferite, pentru a accentua [...]
Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si [...]
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]
17 Comentarii
“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase [...]
13 Comentarii
Servita pe biscuiti crocanti, sau pe toasturi ori crutoane, aceasta crema este o gustare deosebit [...]