icre negre | Retetele lui Radu - Gastronomie:

A fost “Cină lejeră cu şi pe… canapele”, martie 2013

Serile de vineri “La Mansardă”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat săptămâna trecută evenimentul culinar dedicat canapelelor.

Au fost prezenţi 20 de oaspeţi, şi am avut parte de două premieri: prima a fost sărbătorirea, ]n mansardă, a primei zile de naştere, cea a lui Valentin, iar cea de-a doua a consemnat prima participare la aceste evenimente a unor cetăţeni străini: Laura din Peru şi Rosi din Spania.

(more…)

Citeste tot

După 120 de ani…

Ieri, (joi 18 octombrie 2012) am avut ocazia să petrec câteva ore deosebite, într-un loc remarcabil. Am avut (marea) şansă de a mă număra printre puţinii invitaţi din media la aniversarea a 120 de ani de existenţă a pivniţelor Rhein & Cie Azuga.

(more…)

Citeste tot

Caviarul, o bijuterie culinară – partea 3

Terminologie legată de caviar
Malossol: acest termen înseamnă „sare puţină”, ceea ce indica faptul că icrele au fost îndeajuns de bune ca să fie procesate cu o cantitate mică de sare, cel mai adesea sub 5%. Mulţi experţi sunt de acord că un caviar este cu atât mai bun cu cât conţine mai puţină sare; o cantitate redusă de sare îl face mai perisabil şi, de aceea, mai scump.
(more…)

Citeste tot