icre | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Rapid, delicios şi sănătos

Am o veste bună pentru cei care iubesc peştele şi fructele de mare. Nu că de pe blogul meu ar fi lipsit reţete cu aceste alimente (cred că ofer cele mai multe reţete cu creveţi din blogosfera culinară românească), dar am acum ocazia să diversific mult reţetele mele culinare şi să vă stârnesc curiozitatea şi pofta de a găti.
Vă pot acum anunţa că am început o colaborare cu compania „RFamily”, unul dintre cei mai buni importatori de peşte, fructe de mare şi produse din peşte de pe piaţa românească. Veţi putea găsi pe acest blog, de acum înainte, multe reţete simple, delicioase şi sănătoase, gătite cu produsele de la „RFamily”: peşte, icre, crustacee, moluşte, gasteropode etc.

(mai mult…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi a venit randul unei alte culturi culinare, cea japoneza, foarte la moda si relativ putin accesibila la noi, atat datorita raritatii restaurantelor nipone, cat si preturilor, care imi par nejustificat de ridicate.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Good Taste of Bucharest 2012”

Sâmbătă şi duminică 13-14 octombrie 2012 am fost la târgul/expoziţie “Good Taste of Bucharest 2012” de la World Trade Plazza. M-aş fi dus oricum, căci un loc unde se adună câţiva producători şi importatori de delicatese, de la ciocolată, cafea şi uleiuri presate la rece până la vinuri, fructe de mare şi condimente, are pentru mine o atracţie irezistibilă.

(mai mult…)

Citeste tot

Caviarul, o bijuterie culinară – partea 2

Cum se identifică adevăratul caviar
De unde ştim astăzi că ni se oferă caviar rusesc, sau unul provenit de la alţi peşti decât sturionii? Specificaţiile internaţionale sunt foarte stricte. Doar icrele de sturion pot purta eticheta simplă, de caviar, fără a mai menţiona şi alte specificaţii. Icrele celorlalţi peşti pot include termenul caviar, dar se menţionează şi peştele de la care provine.
Bineînţeles, trebuie să fiţi familiarizaţi cu toate varietăţile de caviar pentru a cumpăra în deplină cunoştinţă de cauză, căci gustul lor poate fi destul de diferit.
(mai mult…)

Citeste tot

Caviarul, o bijuterie culinară – partea 1

Termenul caviar denumeşte icrele, curăţate de ţesuturile grase şi membrane, uşor sărate cu sare ne-iodizată. Este o metodă veche de conservare, folosită pe scară largă şi astăzi.
Nu toate icrele sunt considerate caviar. Cea mai strictă definiţie a termenului se referă doar la icrele de sturioni. Aceştia sunt peşti de apă sărată, al căror areal se află în Marea Neagră şi Marea Caspică, între Europa şi Asia, dar şi pe coastele Pacificului de nord-est şi Atlanticului de sud. Sturionii trăiesc şi 100 de ani şi pot atinge 1500 kg, dar cei mai mulţi cântăresc doar 30 kg. Carnea lor, ca şi icrele, este delicioasă.
Sursa foto: www.caviarandcavuto.com
Într-o abordare mai largă, caviar sunt numite şi icrele altor varietăţi de peşti, cum sunt somonul, peştele lanternă şi tonul.
(mai mult…)

Citeste tot