blog de Gastronomie
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este [...]
2 Comentarii
Ierburi, flori, fructe şi frunze aromate, ca vanilie, epazotă, achiote (seminţe de annatto), frunze de [...]
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]
8 Comentarii
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]
4 Comentarii
Dacă în prima parte a acestui articol am povestit câte ceva despre istoria culturii culinare [...]
Amestecul de mirodenii “aleppo” îşi datorează aroma şi gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
5 Comentarii
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Deşi această zonă cuprinde 16 state [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de [...]
12 Comentarii
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]
15 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata [...]
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste un condiment specific bucatariei jamaicane: ienibaharul. Acesta [...]
Bucătăria jamaicană – o privire succintă Puţine sunt bucătăriile lumii caracterizate de influenţe atât de [...]
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
6 Comentarii
Spuneam la un moment dat că mix-urile de condimente sunt semnul unei bucătării complexe şi [...]
16 Comentarii
Amestecurile de condimente sunt proprii bucătăriilor rafinate, care s-au perfecţionat prin mii de experimente şi [...]
10 Comentarii
Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din [...]
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar, [...]
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]