Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ienibahar
Knackwurst
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Maya (3)
Ierburi, flori, fructe si frunze aromate, ca vanilie, epazota, achiote (seminte de annatto), frunze de...
Carnati in stil chaurice
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...
8 Comentarii
Carnati cu chimen
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate....
Carnati in stil ardelenesc
Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de...
4 Comentarii
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...
2 Comentarii
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...
5 Comentarii
Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai...
30 Comentariu
Pe scurt despre tsire
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state...
5 Comentarii
Pulpe de pui cu miere si ienibahar
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul...
15 Comentarii
Chipsuri de cartofi dulci
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste un condiment specific bucatariei jamaicane: ienibaharul. Acesta...
15 Comentarii
Bucataria jamaicana – Exotism și diversitate
Bucataria jamaicana – o privire succinta Putine sunt bucatariile lumii caracterizate de influente atat de...
12 Comentarii
Pui Jerk
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui...
8 Comentarii
Peste in crusta de nuca de cocos
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte...
6 Comentarii
Quatre épices – patru arome într-una singura
Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si...
16 Comentarii
Berebere – arome etiopiene
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si...
10 Comentarii
Sarmale in foi de varza acra
Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din...
27 Comentariu
Curry de porc cu cartofi dulci
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli,...
4 Comentarii
Pui cu ienibahar
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar,...
2 Comentarii
Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...