Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ierburi aromate

Pe scurt despre za’atar

Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]

2 Comentarii

Zucchini alla scapece

Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]

7 Comentarii

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]

3 Comentarii

Lup de mare cu legume si rozmarin

Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]

2 Comentarii

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]

1 Comentariu

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]

Gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]

4 Comentarii

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]

2 Comentarii

Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz

Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]

Cum sa gatesti un pui la cuptor

Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit [...]

4 Comentarii

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]

2 Comentarii

Mozzarella cu pesto rosu si ansoa

Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]

2 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]

2 Comentarii

Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra

Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]

Salata de vita cu taitei de orez si susan

Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]

4 Comentarii

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]

2 Comentarii

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]

14 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]

8 Comentarii

Carnati in stil chaurice

Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]

8 Comentarii

Porc cu sos de rosii, usturoi si paste

Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]

2 Comentarii

Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux

Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]

4 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]

8 Comentarii

Pollo al chilindrón

Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]

3 Comentarii

Carnati cu curry

Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, [...]

4 Comentarii

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (2)

Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]

Carnati în stil Bockwurst

Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]

10 Comentarii

Khasta kachory

“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]

3 Comentarii

Carnati cu chimen

Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]

Un pic de teorie a carnatului

Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]

10 Comentarii

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]

4 Comentarii

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]

2 Comentarii

Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa

Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]

2 Comentarii

Carnati in stil ardelenesc

Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]

4 Comentarii

Carnati proaspeti de oaie

Carnati de oaie – reteta de carnati facuti in casa Carnatii de oaie sunt niste [...]

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]

4 Comentarii

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]

5 Comentarii

Carnati proaspeti, in stil Weisswurst

Aceasta reteta are si varianta video. Weisswurst, in traducere “carnati albi”, sunt carnati bavarezi preparati [...]

2 Comentarii