ierburi aromate | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salmoriglio

Cum cred că merităm să ne trăim viaţa cu gust, vă prezint astăzi, foarte pe scurt un sos-condiment foarte uşor de preparat şi foarte gustos. Salmoriglio este un condiment provenit din sudul Italiei, preparat din ingrediente tipic mediteraneene: suc de lămâie, ulei de măsline extra virgin, usturoi, oregano şi pătrunjel.

(more…)

Citeste tot

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a marina. Este folosit pentru a descrie o marinada sau un sos, iar carnea preparata cu adobo, este denumita adobada. Pentru detalii despre adobo, cititi aici.

(more…)

Citeste tot

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, bob cu bob, ceea ce il face potrivit pentru o seama intreaga de preparate. Aceasta salata este usoara, echilibrata, cu un gust usor acrisor-picant, racoroasa si satioasa, potrivita zilelor calde de vara.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau să facem o mică pauză de bucătărie indiană şi să vorbim astăzi despre ceva cu mai multă aplicabilitate practică în propriile noastre bucătării. Vom face un periplu foarte rapid prin câteva bucătării exotice pentru a vorbi, pe scurt, despre „adobo”.

Adobo – în limba spaniolă înseamnă sos, marinadă sau condiment – este un termen care denumeşte atât un tip de marinadă, un tip de sos, o gamă de preparate culinare, dar şi o metodă de preparare a alimentelor.
(more…)

Citeste tot

Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi

Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici fierbinte si nici rece, ci la temperatura camerei. Atunci are cel mai bun gust, iar aromele proaspete de busuioc si menta se simt cel mai bine.
Se poate servi ca gustare, in cadrul unui pranz, sau ca salata de insotire pentru un fel principal; salata aceasta este potrivita si ca o cina usoara.

(more…)

Citeste tot

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de interesant contrast de gusturi, temperaturi si texturi. Combinatia este delicioasa si plina de arome, cu aspect placut.
Crevetii si ciupercile fierbinti sunt parfumate si picante, dipul de iaurt rece este aromat proaspat si racoros, iar orezul amestecat cu porumb si seminte de rodie este usor acrisor, completant gratios intreaga masa.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le laud ca sunt gustoase, aromate si pline de culoare. Despre unele mai spun si ca sunt echilibrate nutritional, sau ca prezinta un contrast interesant de texturi. Cam acelasi lucru trebuie sa-l spun si despre aceasta reteta, caci acesta este adevarul. Ma repet, dar chiar nu am ce face…

(more…)

Citeste tot