Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ierburi aromate

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...

10 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...

7 Comentarii

Fettuccine cu unt si Parmesan

Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca...

11 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...

8 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe

Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si...

6 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...

6 Comentarii

Ton tropical

Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos,...

17 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...

7 Comentarii

Salata de castraveti cu pui

In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete...

20 Comentariu

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...

8 Comentarii

Salmoriglio

Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...

13 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...

17 Comentarii

Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta

Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...

6 Comentarii

Pe scurt despre adobo (2)

În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete...

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...

2 Comentarii

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...

6 Comentarii

Ravioli cu sos creol si masline

Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline,...

2 Comentarii

Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi

Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici...

21 Comentariu

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...

10 Comentarii

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...

26 Comentariu

Unt-gremolata

Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea...

14 Comentarii

Insalata caprese putin altfel

Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei...

11 Comentarii

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face...

21 Comentariu

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...

17 Comentarii

Ravioli cu sos de smantana si trufe

Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina...

14 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...

4 Comentarii

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor...

25 Comentariu

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....

10 Comentarii

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

10 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)

În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...

17 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)

În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a...

14 Comentarii

Lup-de-mare cu sos de mango

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un...

10 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)

Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele...

41 Comentariu

Dorada cu sos de citrice

Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un...

9 Comentarii

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...

10 Comentarii

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...

8 Comentarii

Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru

Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai...

30 Comentariu

Pui cu usturoi si rosii cherry

Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina...

27 Comentariu

Tapas cu muschiulet de porc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai...

19 Comentarii

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...

24 Comentariu

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este...

8 Comentarii

Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola

Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu...

29 Comentariu

Creveti cu sos de ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii –...

11 Comentarii

Risotto cu curcan si scortisoara

Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog...

16 Comentarii

Salata de ficatei de pui cu bacon si rosii

Salata de ficatei de pui – reteta cu bacon si rosii Serial realizat in colaborare...

23 Comentariu

Pui cu aloo posta

„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei...

34 Comentariu

Piept de rata cu cartofi noi si fructe uscate

Insotirea dintre rata si fructe este una clasica si de mare efect. Varianta de reteta...

26 Comentariu

Tagliatelle cu creveti si sos alb

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o...

31 Comentariu

Salata picanta-acrisoara cu creveti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta salata este...

31 Comentariu

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste...

34 Comentariu

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...

35 Comentariu

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...

39 Comentariu

Somon cu cartofi noi si sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta de fata...

61 Comentariu

Paste cu iaurt si dulceata

Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul...

92 Comentariu

Kayseri Mantisi cu sos de iaurt

Manti sunt o varietate de coltunasi (umpluti de obicei cu un amestec de carne tocata...

26 Comentariu

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin”...

23 Comentariu

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....

8 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)

În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...

6 Comentarii

Creveti cu sos de seminte de pin

Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...

10 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...

8 Comentarii

Orez cu ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Stiti...

9 Comentarii

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca...

16 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)

În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele...

6 Comentarii