blog de Gastronomie
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]
11 Comentarii
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am [...]
7 Comentarii
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
6 Comentarii
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]
4 Comentarii
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
9 Comentarii
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]
13 Comentarii
Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam [...]
8 Comentarii
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]
Am vorbit de curând despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, [...]
Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si [...]
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos, [...]
17 Comentarii
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]
Cum cred că merităm să ne trăim viaţa cu gust, vă prezint astăzi, foarte pe [...]
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si [...]
În această ultimă parte a articolului despre adobo, va voi prezenta câteva variante de reţete [...]
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, [...]
2 Comentarii
Vreau să facem o mică pauză de bucătărie indiană şi să vorbim astăzi despre ceva [...]
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici [...]
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea [...]
14 Comentarii
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu [...]
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor [...]
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
În acest ultim episod al mini-seriei dedicată păstrării şi conservării ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
În prima parte a articolului am discutat despre modalităţile de păstrare pe termen scurt a [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un [...]
Ierburile aromate se numără printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un [...]
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]