ierburi aromate | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand nu prea va vine sa va apropiati de aragaz. Avem de-a face aici cu un preparat de tip stir-fry, care se gateste greu intr-o bucatarie domestica, din cauza imposibilitatii de a obtine pe un aragaz obisnuit temperatura potrivita acestui procedeu. Eu am un arzator special, care imi permite sa ma apropii destul de bine de conditiile cerute. Ca sa simplificam insa situatia, gatiti cu flacara de la ochiul cel mare data la maxim si va veti descurca indeajuns de bine.

Un stir-fry dureaza doar cateva minute, dar pregatirea ingredientelor ia, de obicei, de 5-10 ori mai mult timp. De data aceasta avem, insa, doar 4 ingrediente de pregatit: carnea, ghimbirul, ardeiul iute si ceapa verde. Lucrurile vor merge, deci, mult mai repede.
(more…)

Citeste tot

Tagliatelle cu pesto si bacon

Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de savoare. Marturisesc ca imi plac mult pastele, si proaspete si uscate, pentru ca se gatesc repede si usor si se potrivesc aproape cu orice. Reteta aceasta ofera un interesant contrast de texturi (pastele fragede-al dente / baconul crocant) si de gusturi (pastele neutre / pesto delicat / bacon puternic, sarat si afumat).

De gatit ca pranz usor, alaturi de un pahar cu vinul alb preferat de dvs. (eu as incerca un Sauvignon Blanc, bine racit), sau ca cina satioasa, alaturi de un rose sec.
(more…)

Citeste tot

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti ca sa formeze baza unei salate in care restul ingredientelor aduc aroma si gust. Taiteii fac salata satioasa, ii dau substanta si greutate, si preiau bine gustul dressing-ului.

Salata aceasta se poate servi ca gustare, ca fel de sine statator la un pranz usor sau la o cina de vara, sau ca insotitor de nadejde al unui stir-fry pe baza de pui, peste sau fructe de mare.
(more…)

Citeste tot

Somon cu sos de iaurt si menta

Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece si parfumat, cu efect racoritor, echilibrand fierbinteala pestelui. Am preferat pentru sos o aroma de usturoi discreta, care sa nu concureze cu cea de menta.

Alaturati preparatului un vin alb sec, un Sauvignon Blanc, de exemplu, si veti avea o experienta culinara placuta.
(more…)

Citeste tot

Peste en papillote

Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te indeamna inima sa trebaluiesti mai mult de 10-15 minute pe langa aragaz. Preparatul gatit en papillote este fraged si suculent, plin de aroma si de gust.

(more…)

Citeste tot

Nougat glacé

Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; este foarte aromata, plina de culoare si gust si ofera un extrem de placut contrast de texturi.

Puteti gasi acest desert in meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, conceput de mine impreuna cu Costel Clipescu.
(more…)

Citeste tot