India | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe urmele curry-ului (2)

Continuu astăzi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua şi ultima sa parte, în care vom face o scurtă incursiune în istorie şi voi trage câteva concluzii. Sper să aveţi o lectură plăcută şi stimulatoare şi, de asemenea, să discutăm pe marginea celor scrise de mine.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele curry-ului (1)

Curry. Am auzit acest cuvânt în urmă cu ceva ani şi iniţial am crezut că denumeşte doar un amestec de mirodenii. Amestecul îl întâlnisem menţionat, în treacăt, în câteva cărţi, de literatură nu de bucătărie; apoi a apărut şi în supermarketuri. Abia după alţi câţiva ani am aflat că mai există şi o plantă aromatică, precum şi un preparat cu acelaşi nume.
(mai mult…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (32)

Voi fi scurt astăzi, căci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresivă. Reprezintă o bicicletă, „parcată” pe una dintre străduţele ce mărginesc una dintre pieţele din Chowringhee ( se mai scrie şi Churangi), un cartier din oraşul Kolkata (fost Calcutta), capitala statului indian West Bengal.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2