jaggery | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), alune si ardei iuti face farmecul acestei bucatarii puternic influentata de culturile chineza si indiana. Acest curry are un gust rafinat si echilibrat, cu accente dulci, acrisoare si picante, extrem de placute.

(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau chiar sub grill-ul cuptorului, alaturi de un sos preparat pe baza de sos de soia, numit “tare”; carnea este marinata inainte, si/sau stropita cu marinada in timp ce se gateste.
Termenul “teriyaki” este format din cuvintele “teri”, care se refera la luciul dat de continutul de zahar din “tare”, iar “yaki” se refera la prepararea pe gratar, sau in cuptor.

(mai mult…)

Citeste tot