jambon | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella spaniola, dar numele ei pare a proveni de la “jambon à la ya” (“jambon” inseamna “sunca” in franceza, iar “ya” inseamna “orez “ in creola). Jambalaya este o mancare plina de gust, satioasa, care se serveste inclusiv la mesele festive.

(mai mult…)

Citeste tot

¡Hola, Barcelona! – partea 2

La Boqueria
La Boqueria - Barcelona
Daca in postul anterior am fost destul de critic, in acesta, in care va voi vorbi despre pietele Barcelonei, nu pot fi decat laudativ. M-au impresionat la fel de mult ca pietele din Bangkok, dar in alt fel… si este normal sa se intample astfel, din moment ce produsele sunt diferite, iar Comunitatea Europeana a impus aici reglementari specifice. Standurile sunt altfel structurate, dotate cu cantare electronice, case de marcat, telefoane, unele aveau chiar si automate pentru carduri. Produsele sunt altfel ambalate si prezentate, altfel arata si pietarii.
(mai mult…)

Citeste tot