Joël Robuchon | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Eu nu înţeleg!

Joël Robuchon este la ora actuală cel mai titrat bucătar de mare clasă din întreaga lume. În 1989 a fost numit de ghidul Gault Millau „Bucătarul secolului”. A publicat mai multe cărţi de bucătărie, a fost în comisia Larousse-ului gastronomic şi a fost prezentator de emisiuni TV. Conduce o duzină de restaurante de mare clasă în Hong Kong, Las Vegas, Londra, Macao, Monaco, New York, Paris, Taipei şi Tokyo şi deţine un total de 26 de stele Michelin, mai mult decât oricine în lume.
(mai mult…)

Citeste tot

Mangez-vous français? (4)

Marea gastronomie franceză
Secolul al XVIII-lea a fost începutul perioadei de dezvoltare şi codificare a gastronomiei franceze, dusă la capăt în special de patru dintre cei mai mari bucătari şi gastronomi ai Franţei: Jean Anselme Brillat-Savarin (1755 – 1876) care a lucrat 25 de ani la „Fiziologia gustului”, Antonin Careme (1784-1833) care a scris volume despre conceperea meniurilor, George Auguste Escoffier, privit ca „împărat al bucătăriilor lumii”, titlu conferit de împăratul german Wilhelm al II-lea, şi Prosper Montagné (1865-1948), autorul celebrului „Larousse Gastronomique”.
(mai mult…)

Citeste tot