Kolkata | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fotografii de pe papamond (32)

Voi fi scurt astăzi, căci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresivă. Reprezintă o bicicletă, „parcată” pe una dintre străduţele ce mărginesc una dintre pieţele din Chowringhee ( se mai scrie şi Churangi), un cartier din oraşul Kolkata (fost Calcutta), capitala statului indian West Bengal.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (26)

Astazi vreau sa va prezint o fotografie nostima, facuta in piata de pasari din cartierul Chowringhee, din Kolkata (fost Calcutta), capitala statului indian West Bengal.
Banuiesc ca expresia “Capul plecat sabia nu-l taie” va este cunoscuta tuturor. Fotografia aceasta ar putea fi o ilustrare destul de buna a expresiei de mai sus. Puiul din imagine parca vrea sa iasa in evidenta cu tot dinadinsul. Daca as fi vrut sa cumpar un pui, l-as fi ales cu siguranta pe acesta, indeajuns de neastamparat ca sa scoata capul la vedere exact cand a trebuit.

Cei ce doresc sa afle cateva amanunte despre locul de origine al gainilor, cum au fost domesticite si cum s-au raspandit in intreaga lume, o pot face aici.

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (10)

In cadrul “peregrinarilor” virtuale pe mapamondul culinar, va prezint astazi o fotografie plina de culoare locala, exotica si pitoreasca.

Ea reprezinta o parte dintr-o piata traditionala de peste, intinsa pe o intreaga strada, in cartierul Chowringhee (se mai scris si Chourangi), in orasul Kolkata (fost Calcutta), din statul West Bengal, India.
Acele cutitoaie imense, care seamana cu un iatagan, sunt fixe si folosite de vanzatori pentru a curata pestele de solzi si pentru a-l taia in bucati. Sunt foarte ascutite, iar taisul lor se afla pe partea interioara a curburii.

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (3)

Imaginea de mai jos prezinta cativa vanzatori de peste. Acestia nu sunt intr-o piata, ci pe una dintre strazile din cartierul Chowringhee, din orasul Kolkata (fost Calcutta), din statul indian Bengalul de Vest.

Sigur ca imaginea este pitoreasca, dar dincolo de acest aspect, privind modul in care pestii sunt etalati, expusi prafului si caldurii soarelui, problemele legate de igiena sunt primele care ne-ar putea veni in minte; unii dintre noi putem spune ca aceasta ar fi punctul slab al modului vechi si traditional de alimentatie: lipsa refrigerarii si a cunostintelor legate de nutritie si igiena.

Sunt sigur ca unii dintre noi ne-am simti mai bine cumparand din supermarket, unde produsele sunt pastrate igienic, desi sunt burdusite cu aditivi. Una peste alta m-as aventura sa afirm ca in nicio epoca alimentatia nu a fost si, probabil, nici nu va fi, perfecta.

De dragul pitorescului, pot insa privi aceasta fotografie cu mai mult interes si simpatie decat imaginile care prezinta rafturie sau frigiderele unui supermarket.

Citeste tot