Korbinian | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La München, Ana are bere (5)

În vizită la cea mai veche berărie din lume

Am pomenit adesea despre Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, care produce excelentele beri Weihenstephaner (adică ale Sfântului Ştefan). Berăria iniţială se afla lângă o veche biserică, înfiinţată pe la anul 720 de Sfântul Korbinian, şi dedicată la început Sfântului Vitus. Biserica era situată în districtul Freising, în Bavaria, la 41 de km depărtare de München.
În vizită la cea mai veche berărie din lume
(mai mult…)

Citeste tot

Weihenstephaner Hefe Weissbier

Astăzi am plăcerea de a vă prezenta una dintre berile mele preferate. Cred că a fost prima bere pe care am degustat-o cu adevărat, privind-o, servind-o la temperatura corectă şi în paharul potrivit, discutând cu ea, încercând s-o înţeleg.
Weihenstephaner Hefe Weissbier
Am avut o adevărată revelaţie cu această bere şi, deşi am avut ocazia să degust şi alte Hefe Weissbier de mare calitate, tot aceasta a rămas preferata mea.
Voi povesti astăzi, deci, despre o bere din malţuri de grâu şi orz, nefiltrată.
(mai mult…)

Citeste tot

Iepure cu masline, ciuperci si sos brun

Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: sos brun, masline, ciuperci, ca sa nu mai vorbim de delicioasa carne de iepure.
Este un fel principal robust si satos, hranitor, menit sa incheie cu brio un pranz delicios.
Iepure cu masline, ciuperci si sos brun
Stropiti iepurele cu un vin rosu corpolent, un Cabernet Sauvignon mai matur, baricat macar cateva luni; sau cu o bere bruna stil doppelbock (imi vine in minte Korbinian de la Weihenstephaner, o bere exceptionala care poate tine piept iepurelui si-l insoteste cu mare succes).
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate.
(mai mult…)

Citeste tot