korma | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale

La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. Necazul cu un meniu a la carte este ca, la un moment dat, incep sa-ti lipseasca anumite gusturi sau preparate. Pur si simplu aveam pofta de ceva aromat si picant, la care sa folosim eficient si niste bucati de muschiulet de berbecut care nu se pretau sa fie gatite intregi.
Korma de berbecut cu migdale
Am oferit aceasta korma ca specialitate a zilei celor care ne-au trecut pragul in ultimele zile.
(more…)

Citeste tot

Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde

Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, la care carnea si/sau legumele sunt fierte molcom intr-un sos condimentat, pe baza de iaurt, smantana sau lapte de cocos, ingrosat cu o pasta de alune, nuci sau seminte.
Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde
Sper ca lista de ingrediente sa nu va sperie. Pare mai lunga decat este, de fapt; reteta este si ea lunga, dar foarte usor de dus la capat, iar gustul preparatului este divin.
(more…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – India (11)

În cele câteva episoade care urmează voi trata, pe scurt, bucătăriile regionale ale Indiei. Am ezitat mult între a grupa aceste episoade într-un articol separat, sau a le prezenta ca parte a articolului dedicat istoriei culturii culinare indiene. Am ales, în final, cea de a doua variantă.
(more…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – India (5)

Acest nou episod al seriei dedicată făuririi culturii culinare din sub-continentul indian descrie pe scurt perioada de strălucire şi rafinament a bucătăriei moghule.
Această perioadă a mai fost tratată de mine pe acest blog, foarte pe scurt. Episodul de astăzi oferă o descriere mult mai complexă a acestei bucătării imperiale.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre korma

Fiindcă îmi este dor de bucătăria indiană, dar nu am apucat să gătesc nimic nou în ultimul timp, vă “alint” cu un material scurt, dar care sper să conţină informaţii interesante şi, de ce nu?, chiar folositoare.
(more…)

Citeste tot

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry preparat de obicei cu iaurt; exista si variante cu lapte de cocos, dar in India este mult mai populara varianta cu iaurt.

Preparatul are un gust delicat si o aparenta placuta, datorata culorii fisticului. Gustul depinde de calitatea fisticului folosit; cu cat acesta are o culoare verde mai aprinsa, cu atat este mai bun. Reteta se gateste cu carne alba, pieptul de pui fiind cel mai potrivit.
(more…)

Citeste tot