lactate | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va mirati daca incerc sa-mi fac viata usoara in bucatarie, stand in preajma aragazului cat mai putin posibil.
Reteta aceasta este rapida si foarte simpla; mai este si foarte gustoasa, caci ofera combinatia smantana – broccoli – nucsoara, o treime clasica, absolut delicioasa.

(mai mult…)

Citeste tot

Pasta picanta de ton cu ceapa verde

Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra… sau, cel putin, o mare parte dintre ele. Cremele de branza „Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele.
Am incercat de-a lungul timpului diverse retete cu ele, in special paste, dipuri si sosuri, si rezultatele au fost interesante.

Va propun astazi o salata-pasta simpla, rapida si gustoasa, usor de preparat atunci cand sunteti in criza de timp.
(mai mult…)

Citeste tot

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un preparat originar, se pare, din Asia centrala sau de sud, gatit cu iaurt, smantana, lapte de cocos sau paste de alune ori seminte; este, ca sa simplificam putin, un fel de tocana, sau de curry.

Un alt inteles al acestui termen este acela al unei tehnici de gatit, in fapt o brezare, in care carnea (intotdeauna marinata in prealabil) si legumele sunt mai intai rumenite la foc iute, iar apoi gatite lent, in putin lichid, intr-un vas acoperit ermetic. Uneori vasul este chiar sigilat cu aluat, pentru o ermetizare cat mai eficienta.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2