lamaie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este un echipament foarte versatil si cu care lucrez cu mare placere, dar va asigur ca acest preparat se poate gati bine si pe un gratar de fonta, pe ochiul aragazului.

Reteta este hranitoare si satioasa, dar fara sa fie grea. Nu va voi povesti despre gust si aroma, caci sper sa le verificati singuri. In ce priveste partea de culoare si textura, le puteti aprecia, macar partial, si din fotografie.
(more…)

Citeste tot

Somon cu cartofi noi si sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta de fata va ofera un preparat gustos, hranitor, bine echilibrat nutritional, potrivit asocierii cu un vin rose, cu o aciditate placuta care, alaturi de salata, echilibreaza senzatia de satietate data de somon. Puteti servi acest preparat ca fel principal la pranz, sau chiar la cina, daca doriti ca aceasta sa fie satioasa si hranitoare.

(more…)

Citeste tot

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una dintre principalele surse de carbohidrati din multe tari. Pe glob exista, de altfel, peste 5.000 de varietati de cartofi, fiecare cu caracteristicile sale.

Reteta de fata este extrem de populara in India, unde este gatita practic in fiecare casa. Exista, bineinteles, mai multe variante, unele cu o condimentare mai simpla decat cea prezentata de mine.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu salsa

Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa de pranz, sau ca o cina usoara. Este plina de culoare, gustoasa si decorativa, iar legumele asigura o cantitate importanta de vitamine si antioxidanti.

(more…)

Citeste tot