lamaie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fettuccine al limone

Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida

Exista unele retete uluitor de usoare, dar delicioase, aromate si pline de rafinament prin insasi simplitatea lor. Reteta de fata este de o simplitate egalata doar de finetea gustului si a aromei sale. Nu este doar o reteta usoara si rapida, ci una dintre cele care surprind foarte bine spiritul bucatariei italienesti, atat de generoasa, robusta si delicioasa, inspirand bucuria de a gati simplu si de a te bucura de gustul natural al ingredientelor.

(more…)

Citeste tot

Mezelic cu sos Worcestershire

In urma cu cateva zile, cand am povestit despre sosul Worcestershire, v-am promis ca voi reveni cu cateva retete. Iat-o pe prima dintre ele, una extrem de simpla, dar cu care puteti obtine foarte usor o gustare delicioasa si aromata. De aceea mi-am permis s-o numesc “mezelic”, fiindca alaturarea acestui cuvant cam arhaic, de inspiratie turceasca, cu sosul Worchestershire m-a distrat copios. Pana la urma, gatitul trebuie sa fie distractiv!

(more…)

Citeste tot

Orez cu baghar, ciuperci si pui

Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate fi folositoare si noua, mai ales acum cand se apropie doua sarbatori majore.

Noi, romanii, gatim de obicei ca apucatii atunci cand avem musafiri, sau de sarbatori. La noi masa trebuie sa geama de bucate, si de cele mai multe ori ramane destula mancare de pe o zi pe alta. Ma gandesc ca ar fi folositoare o reteta care poate valorifica aceste resturi, ramasite, prisoase sau cum vreti sa le numim.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu tri-vinegreta

Pun pariu ca va intrebati ce este cu acest “tri” alaturat vinegretei. Ei bine, aceasta reteta a mea foloseste vinegreta in trei posturi diferite: ca marinada, ca sos pentru fructe de mare si ca dressing.

Crevetii ies excelent, foarte gustosi, aromati… m-as aventura sa spun ca aveti aici un foarte bun antreu pentru o masa mai deosebita.
(more…)

Citeste tot