blog de Gastronomie
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]
8 Comentarii
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]
3 Comentarii
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive. [...]
5 Comentarii
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]
2 Comentarii
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de [...]
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o [...]
Astazi cea de-a doua parte, si ultima, a articolului despre sosul-condiment-marinada chimichurry. Va voi prezenta [...]
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
6 Comentarii
Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme, [...]
9 Comentarii
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
10 Comentarii
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
4 Comentarii
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]
16 Comentarii
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un [...]
17 Comentarii
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam [...]
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]
7 Comentarii
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, [...]
Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea [...]
14 Comentarii
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]
11 Comentarii
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu [...]
Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un [...]
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]
Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in [...]
Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina [...]
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este [...]