Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: lamaie

Creveti cu usturoi si lamaie

Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]

8 Comentarii

Creveti cu unt-gremolata si orez integral

Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]

3 Comentarii

Pui aplatizat la cuptor

Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive. [...]

5 Comentarii

Peste cu fenicul si schinduf

Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]

2 Comentarii

Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur

Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]

Pe scurt despre confit

Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de [...]

26 Comentariu

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre chimichurri (2)

Astazi cea de-a doua parte, si ultima, a articolului despre sosul-condiment-marinada chimichurry. Va voi prezenta [...]

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre chimichurri (1)

În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]

6 Comentarii

Salata de fructe

Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme, [...]

9 Comentarii

Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica

Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]

10 Comentarii

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]

5 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]

9 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]

6 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]

4 Comentarii

Tajin de pui

Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]

16 Comentarii

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un [...]

17 Comentarii

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]

20 Comentariu

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]

6 Comentarii

Curcan la gratar cu persillade

Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]

10 Comentarii

Creveti cu rosii uscate, ardei iuti si cartofi copti

Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam [...]

8 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]

12 Comentarii

Persillade cu levantica

In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]

10 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]

7 Comentarii

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]

12 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]

6 Comentarii

Salata de castraveti cu pui

In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]

20 Comentariu

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]

8 Comentarii

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, [...]

2 Comentarii

Unt-gremolata

Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea [...]

14 Comentarii

Insalata caprese putin altfel

Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]

11 Comentarii

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]

21 Comentariu

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu [...]

17 Comentarii

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor [...]

25 Comentariu

Lup-de-mare cu sos de mango

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]

8 Comentarii

Creveti cu bacon si salata de iaurt

Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne [...]

36 Comentariu

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in [...]

24 Comentariu

Pui cu usturoi si rosii cherry

Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina [...]

27 Comentariu

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]

24 Comentariu

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este [...]

8 Comentarii