lamaie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Clatite cu ceapa verde

Clatite – reteta chinezeasca

Clatitele sunt preparate foarte populare in China, iar cele cu ceapa verde sunt printre cele mai raspandite. Ele se aseamana destul de mult cu clatitele care se prepara si la noi (vezi aici cum se prepara clatitele), deci sunt usor de facut.

Sunt destul de versatile, caci se pot servi cu diverse umpluturi si dip-uri.

Reteta de fata este cea de baza, iar preparatul se serveste ca antreu, alaturi de unul sau mai multe dip-uri. Eu va propun un dip extrem de gustos, cu o dominanta picanta (pe care o puteti modera “umbland” la cantitatea de ardei iute), invelita insa in nuante dulci, acrisoare, afumate si sarate.
(more…)

Citeste tot

Salata de andive cu seminte

Va propun astazi o reteta care se prepara in mai putin de 10 minute, excelenta pentru o cina usoara, mai ales dupa o zi plina, cand nu mai aveti nici forta si nici chef pentru gatit.

Reteta este extrem de simpla, dar surprinzator de buna. Gustul salatei este provocator de delicios, fata de usurinta cu care se prepara. Mai mult, este nu numai un preparat usor si sanatos, dar se potriveste si dietei vegetariene, sau celor care tin post.
(more…)

Citeste tot

Salata cu branza mozzarella si nuci

Oameni buni, supermarketurile astea au si partea lor buna. Gasesti in ele ingrediente care nu sunt de sezon, aduse din toate colturile lumii. Putem face ceea ce strabunicii nostri nici nu ar fi visat. Cum este sa mananci rosii, verdeturi si salate proaspete in miezul iernii? Este bine.

Afara sunt nametii de 1 m inaltime, turturi imensi atarna de jgheaburile caselor, lumea merge zgribulita, dar eu “sunt” acum, cu sotia mea, intr-o carciumioara scaldata in soarele Mediteranei. Am pus cuvantul sunt intre ghilimele, caci in mod real suntem in bucataria noastra, din Bucuresti; calatorim doar in imaginatie, iar mijlocul nostru de transport este o simpla reteta de salata. O salata minunat de simpla, cu gust echilibrat si delicios, plina de aroma ingredientelor proaspete.
(more…)

Citeste tot

Orez cu naut

Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. Aici este combinat cu orez, care contine carbohidrati cu amidon. In India, unde majoritatea populatiei este vegetariana, combinatia de orez cu naut, sau cu linte, este extrem de apreciata pentru valoarea nutritionala.

Preparatul de fata poate fi servit ca atare, sau ca garnitura pentru un curry pe baza de carne.
(more…)

Citeste tot

Terina de peste

Iata o alta retea gatita de mine impreuna cu Costel Clipescu, bucatarul de la restaurantul “Peperoni” (strada Gheorghe Petrascu nr.9, langa Piata Muncii) unde, v-am povestit deja, efectuez o perioada de practica. Este o reteta interesanta, care necesita un pic de indemanare, dar care va poate rasplati eforturile prin impresia pe care o produce asupra musafirilor. Si, nu in ultimul rand, este foarte gustoasa.

(more…)

Citeste tot