lamaie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Vita cu ciupercute si fasole

O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu si legume, care vine cu o savoare deosebita. Este un fel de mancare satios si gustos, tocmai bun pentru vremea rece de care ne “bucuram” zilele acestea. Serviti carnea cu paine cu seminte, proaspata si cu coaja crocanta.

Cei care tin post o pot pastra pentru a-si oferi un mic “intermezzo” de vita intre Craciun si Anul Nou.
(more…)

Citeste tot

Curcan cu taitei si legume

Pasta thailandeza de curry rosu
Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a carui preparare a fost descrisa ieri, si pasta de curry rosu thailandez (bucataria cambodgiana foloseste cam aceleasi ingrediente si condimente ca cea thailandeza, dar folosite in mod diferit). Aceasta pasta se gaseste in magazinele Mega Image, ambalata in borcanele ce costa 3 lei si se pot folosi la prepararea a circa 12 portii de mancare, functie de cat de mult va place gustul picant. Detalii despre prepararea in casa a acestei paste gasiti aici.
(more…)

Citeste tot

Orez cu fructe de mare si dip condimentat

Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul ce denumeste un sos care nu se amesteca in mancare ci este pastrat separat, ca sa se inmoaie in el alimentele, in special carne, peste sau legume.

Este o reteta foarte simpla, frumos colorata si, datorita dipului condimentat si aromat, un adevarat regal pentru papilele gustative. Puteti regla gustul sosului jongland cu cantitatile de sos de soia, suc de lamaie, zahar si sos iute pana cand obtineti gustul care va satisface cel mai mult.
(more…)

Citeste tot

Salata cu oua de prepelita

Se apropie iarna iar eu ma despart greu de zilele calde de vara. Inainte de a ne lasa subjugati de atmosfera sarbatorilor de iarna, haideti sa incercam o salata deosebita.

Este o reteta extrem de simpla, foarte gustoasa, decorativa si plina de aroma. Textura sa este proaspata si crocanta, iar gustul foarte bogat, cu nuante sarate, dulci, acrisoare si amarui.
(more…)

Citeste tot

Pui Chandoori

Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe data de 20 octombrie. Este o reteta foarte simpla, cu “manopera” putina.
Puiul Chandoori este, intr-un fel, o versiune chinezeasca a celebrului pui Tandoori, preparat de indieni. Carnea se poate prepara pe gratar, in cuptor de pamant, sau sub grill-ul cuptorului de la aragaz. Poate fi insotita de rondele de cartofi facute la cuptor, bucati de castravete, un sos picant si, bineinteles, orez cu bob lung fiert.
(more…)

Citeste tot

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan
Aşa cum am promis ieri, revin cu reţetele preparate ieri la “Ginger” şi cu câteva amănunte legate de ele. Una dintre aromele “noi şi nu prea” pe care le-am ales a fost amestecul de condimente curry. Este pe piaţă de ani buni, fabricat de diverşi producători şi, ca atare, are diverse culori, arome predominante şi niveluri de condimentare. Amanunte despre curry puteţi găsi aici, este un subiect care îmi este drag şi pe care l-am abordat de mai multe ori, pe blog sau în emisiuni TV.
(more…)

Citeste tot