lamaie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui tunisian cu orez

Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este plina de aroma, gust si culoare si arata destul de spectaculos. Cred sincer ca aceasta reteta poate avea succes, mai ales ca toate ingredientele se gasesc pe piata noastra.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre îngheţată – partea 1

inghetata
Îngheţata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele şi frisca, amestecate cu arome, îndulcitori şi alte ingrediente. Mixtura este răcită sub amestecare continuă, pentru a preveni formarea cristalelor mari de gheaţă şi pentru a obţine o textură mătăsoasă.
(more…)

Citeste tot

Curry de pui cu cardamom negru

Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit de aromat si de gustos. Cardamomul negru este un condiment specific bucatariei indiene; aroma sa este puternica, cu o usoara nuanta camforata. Pastaile de cardamom negru se zdrobesc putin, cat sa se intredeschida, ca semintele din interiorul lor sa vina in contact cu mediul lichid al retetei. La sfarsit, pastaile se scot din mancare si se arunca.

(more…)

Citeste tot

Sos Chermoula

Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa aprofundam putin problema si sa ne uitam peste cateva retete.
Pentru inceput, cred ca prepararea sosului Chermoula ar putea fi interesanta. Acest sos este pentru marocani ceea ce este mujdeiul pentru noi, tapenade pentru francezi, maioneza cu usturoi pentru belgieni sau pesto-ul pentru italieni, adica un ingredient foarte popular si versatil, definitoriu pentru bucatarie marocana.
(more…)

Citeste tot

Salata de pui cu busuioc

Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de vara cand nu aveti chef sa aprindeti aragazul doua zile consecutiv. In loc de busuioc puteti folosi menta sau marar. Se poate folosi orice fel de carne de pui gatita (fiarta, fripta sau prajita).

(more…)

Citeste tot