lamaie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui prajit cu condimente

Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, caci carnea are contact mai bun cu suprafata fierbinte si se prajeste corect. O tigaie aglomerata mai curand va fierbe carnea decat sa o prajeasca. Daca este nevoie, prajiti carnea in transe.

(more…)

Citeste tot

Salata siciliana

Reteta foloseste ingrediente tipice insulelor mediteraneene. Gustul acestei salate se imbunatateste daca este preparata cu 1-2 ore inainte de a se servi. Reteta originala foloseste fileuri de ansoa, dar eu am preferat sproturile afumate, pentru ca au gust mai fin si o minunata aroma de afumat care se potriveste cu cea a ardeilor copti.

(more…)

Citeste tot

Curry jamaican de pui cu cartofi

Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica, iar englezii au introdus in cultura culinara locala amestecul curry, creat pentru a imita aromele bucatariei indiene, o alta fosta colonie britanica. Mai tarziu, emigrantii indieni veniti in Caraibe au intarit influenta opulentei bucatarii indiene asupra celei locale.

  (more…)

Citeste tot

Peste cu ghimbir si lamaie

Peste cu ghimbir si lamaie
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin picanta si cu un accent de susan prajit. Reteta este putin netipica pentru bucataria chinezeasca, fiindca foloseste pesti intregi, si nu bucatele, asa cum se intampla in marea majoritate a retetelor.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu lapte de cocos

Este o mancare extrem de populara in Brazilia, mai ales in zona orasului Bahia. Exista mai multe variante ale acestei retete; cea de fata foloseste, in plus fata de reteta originala, putin ghimbir si coaja rasa de lamaie, pentru un plus de aroma si de prospetime a gustului.

(more…)

Citeste tot