lapte | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Orez cu ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio.

Stiti ca nu ma omor dupa prajituri, torturi, creme etc. Atunci cand prepar vreun desert, adica rar, aleg ceva cu fructe, pe cat posibil iesit din tiparele considerate a fi obisnuite in Romania.
Si de data aceasta va propun un desert mai putin obisnuit, de fapt un fel de risotto cu ciocolata. Preparatul este nu delicios, ci fabulos de gustos, si poate fi surpriza placuta care incununeaza o masa reusita, fie ea chiar si una festiva.

(more…)

Citeste tot

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Termenul “chowder” provine probabil din limba franceza, unde “chaudière” denumeste un tip de oala folosit, in trecut, la prepararea supei si a tocanelor. Chowderul este o supa groasa, foarte satioasa, caracteristica bucatariei americane, pe baza de fructe de mare sau peste, adesea continand lapte.

(more…)

Citeste tot

Pe urmele untului – partea 2

Prepararea tradiţională a untului
În România, ca şi în alte ţări, mai există locuri unde untul se prepară în mod tradiţional, ca acum câteva sute de ani, adică direct prin smântânirea naturală a laptelui. Se obţine ceea ce este numit „unt ţărănesc”, adică un unt cu conţinut ridicat de apă, cu gust uşor acrişor şi cu o conservabilitate redusă.
(more…)

Citeste tot

Pe urmele untului – partea 1

Untul este (alături de carnea de porc, ouă, untură, seu, ulei de muştar, ulei de nucă de cocos şi multe alte alimente) una dintre victimele cunoştinţelor incomplete, sau a luptei de interese care se manifestă pe piaţa ingredientelor culinare.
Sursa foto: dreamstime.com
În ultimile câteva zeci de ani despre unt se spun lucruri nu tocmai măgulitoare şi i se atribuie o grămadă de defecte, mai ales acela de a fi compus din teribilele grăsimi saturate, cele aducătoare de nenorociri.
(more…)

Citeste tot