Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: legume
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea...
6 Comentarii
Somon la cuptor, cu legume si capere
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este...
2 Comentarii
Piept de prepelita cu trufe si sos brun
Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul...
11 Comentarii
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...
4 Comentarii
Pui cu legume si mult ghimbir
Pui cu legume si ghimbir – Reteta din bucataria cambodgiana Aceasta reteta este inspirata din...
4 Comentarii
Pastrav cu legume si sos de unt
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul...
2 Comentarii
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir)...
2 Comentarii
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu...
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...
Cum se gatesc legumele în aburi
Aburirea este o metoda de gatit ideala pentru majoritatea legumelor. Nu numai ca permite pastrarea...
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
Cum se gatesc legumele în apa
Desi multi cred ca este banal si simplu sa prepari legume, este, de fapt, destul...
4 Comentarii
Pui cu fasole verde si sos de rosii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....
2 Comentarii
Salata de fasole verde cu branza si nuca
Aceasta salata rece va propune o combinatie colorata de legume fraged-crocante, servite intr-un dressing usor-acrisor,...
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti...
8 Comentarii
Salata de caracatita cu masline
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele...
2 Comentarii
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...
6 Comentarii
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...
2 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Eveniment „Fun & Grill”, octombrie 2012
Va poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînteles tot la Casa „Mara” din...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (34)
Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei...
4 Comentarii
Salata de castraveti cu pui
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete...
20 Comentariu
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...
20 Comentariu
Jurnal milanez (3)
Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala...
23 Comentariu
Jurnal milanez (2)
Nu stiu sigur daca procedez tocmai corect, dar eu asociez cultura culinara si gradul de...
16 Comentarii
Fotografii de pe papamond (19)
Fotografia propusa astazi reprezinta o vanzatoare de legume si fructe, dintr-un sat de pescari de...
8 Comentarii
Creveti tiger cu risotto si busuioc
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...
39 Comentariu
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...
12 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)
În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele...
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (11)
Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si...
4 Comentarii
Creveti crocanti cu orez si sos picant
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si...
8 Comentarii
Legume cu susan si sos de soia
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de...
18 Comentarii
Salata de cuscus cu seminte de rodie
Daca va doreati ceva foarte simplu si rapid, plin cu toate bunatatile, ati venit unde...
20 Comentariu
La „pieting”
Partea 1: Piata Minis – Bucuresti Nu va mirati, pieting-ul este shopping-ul meu. Nu ma...
35 Comentariu
Supa crema cu leurda
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru...
25 Comentariu
Salata de pui cu susan si legume
Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de...
4 Comentarii
Cum se pastreaza pigmentul vegetalelor
Cum putem pastra culoarea vegetalelor în timpul gatirii? Toti parintii se plang ca progeniturile lor...
19 Comentarii
Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte...
26 Comentariu
Posarea pe întelesul tuturor
Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte,...
6 Comentarii
Risotto cu mazare si fasole
Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa,...
4 Comentarii
Spaghete cu calmari si mazare
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va...
8 Comentarii
Chiar sunt norocos…
Nu cred ca sunt un plangacios si nici o persoana pesimista, dar ma surprind adesea...
27 Comentariu
Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 1
Morcovul salbatic (Daucus Carota) este una dintre numeroasele plante ce apartin ordinului Umbelliferae. El are...
3 Comentarii
Varza de Bruxelles – o necunoscuta?
Varza de Bruxelles (Brassica oleraceae) este inrudita cu varza salbatica si este cultivata pentru dimensiunile...
Bucataria marocana
Situat pe coasta de nord-vest a Africii, Marocul este una dintre cele trei tari care...
10 Comentarii
¡Hola, Barcelona! – partea 2
La Boqueria Daca in postul anterior am fost destul de critic, in acesta, in care...
5 Comentarii