blog de Gastronomie
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este [...]
2 Comentarii
Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul [...]
11 Comentarii
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
4 Comentarii
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
Aburirea este o metoda de gatit ideala pentru majoritatea legumelor. Nu numai ca permite pastrarea [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Desi multi cred ca este banal si simplu sa prepari legume, este, de fapt, destul [...]
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
Aceasta salata rece va propune o combinatie colorata de legume fraged-crocante, servite intr-un dressing usor-acrisor, [...]
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
8 Comentarii
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma [...]
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
7 Comentarii
Va poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînteles tot la Casa „Mara” din [...]
Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei [...]
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala [...]
Nu stiu sigur daca procedez tocmai corect, dar eu asociez cultura culinara si gradul de [...]
16 Comentarii
Fotografia propusa astazi reprezinta o vanzatoare de legume si fructe, dintr-un sat de pescari de [...]
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta de fata [...]
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele [...]
Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si [...]
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Preparatul este plin de culoare si bine echilibrat nutritional. [...]
15 Comentarii
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]
18 Comentarii
Daca va doreati ceva foarte simplu si rapid, plin cu toate bunatatile, ati venit unde [...]
Partea 1: Piata Minis – Bucuresti Nu va mirati, pieting-ul este shopping-ul meu. Nu ma [...]
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]
Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de [...]
Cum putem pastra culoarea vegetalelor în timpul gatirii? Toti parintii se plang ca progeniturile lor [...]
19 Comentarii
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte, [...]
Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa, [...]
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]
Nu cred ca sunt un plangacios si nici o persoana pesimista, dar ma surprind adesea [...]