legume | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Vita cu sos de stridii si legume

Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea mai celebra dintre ele, marketata mult pe piata americana si pe cea britanica, contine broccoli, una dintre legumele folosite, de fapt, extrem de rar in bucataria chinezeasca autentica.
Vita cu sos de stridii si legume
Acest lucru este insa important doar pentru o minoritate; pentru majoritate conteaza faptul ca sosul de stridii si vita fac un parteneriat reusit, indiferent de legumele care il completeaza. Eu am ales un amestec de ardei gras, morcovi si zucchini, nu pentru ca acestea ar fi mai „chinezesti” decat broccoli, ci doar pentru ca le aveam la dispozitie; chiar ma ajuta sa exemplific afirmatia de dinainte: folositi legumele pe care le aveti la indemana (morcovi, ardei grasi, ridichi, conopida, fasole verde, telina, broccoli, germeni de fasole, castane de apa, varza etc.) si veti obtine ceva delicios.
(mai mult…)

Citeste tot

Piept de prepelita cu trufe si sos brun

Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul unui eveniment la care au participat 15 persoane. Asa se face ca am avut de-a face cu 30 de prepelite si 60 de oua de prepelita, care s-au transformat intr-u meniu, dupa unii dintre oaspeti, memorabil.
Piept de prepelita cu trufe si sos brun
Cele trei preparate care compun meniul vor fi prezentate si pe blog, fiecare separat. Le pomenesc acum pe toate, fiindca faptul ca gateam trei preparate a influentat enorm modul in care am folosit prepelitele, si anume cu eficienta maxima.

Aceasta reteta este gatita in stil clasic si, prin complexitatea ei ca si prin ingredientele folosite, preparatul rezultat poate fi considerat unul destinat ocaziilor speciale.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, se foloseste destul de des in preparatele gatite prin procedeul stir-fry. Bineinteles, am gatit reteta cu ce ghimbir am avut la indemana, cel de hipermarket, care nu exceleaza la prospetime. Am avut insa sansa sa gasesc ceva cat de cat proaspat, nu uscaciunile cu care, din pacate, suntem pacaliti adesea.

(mai mult…)

Citeste tot