Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: lemongrass

Bumbu dasar merah – Bumbu rosu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]

Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay

Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]

2 Comentarii

Serunding daging – Puf de carne

Am ales aceasta reteta fiindca mi s-a parut interesanta. Nu am mai gatit asa ceva [...]

17 Comentarii

Curry de vita cu sambal terasi

Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]

14 Comentarii

Cà ri gà – Curry vietnamez de pui cu cartofi dulci

Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul [...]

10 Comentarii

Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)

Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]

19 Comentarii

Curry thailandez de jungla cu pui (Gaeng pa gai)

Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”. [...]

2 Comentarii

Pasta de curry thailandez de jungla (gaeng pa)

Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]

10 Comentarii

Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti

Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]

4 Comentarii

Curry panang de creveti

Acest tip de curry (in thailandeza “gaeng panaeng goong”), numit si “penang” sau “panaeng”, este [...]

2 Comentarii

Curry thailandez galben de creveti

Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru [...]

10 Comentarii

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]

2 Comentarii

Peste picant cu legume

Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]

6 Comentarii

Midii cu lapte de cocos

Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]

4 Comentarii

Orez cu pui si lapte de cocos

Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]

13 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]

7 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)

În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]

14 Comentarii

Fotografii de pe papamond (25)

Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînteles, mancarea. Cand spun „mancare” [...]

15 Comentarii

Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi

Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]

13 Comentarii

Fotografii de pe papamond (11)

Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si [...]

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (6)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]

7 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]

12 Comentarii

Curry rosu de pui

Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de [...]

18 Comentarii

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]

9 Comentarii

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa [...]

5 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Laab

Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras [...]

12 Comentarii

Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara

Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si, [...]

38 Comentariu

Uluitoarea Cambodgie – partea 4

Cu cosnita în Phnom Penh M-am tot luat cu altele si am neglijat sa continuu [...]

12 Comentarii

Bucataria indoneziana (2)

Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza. [...]

6 Comentarii

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]

7 Comentarii

Sambal Oelek (Ulek)

Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]

4 Comentarii

Curry galben de pui cu morcovi

Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei [...]

2 Comentarii

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]