blog de Gastronomie
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]
2 Comentarii
Am ales aceasta reteta fiindca mi s-a parut interesanta. Nu am mai gatit asa ceva [...]
17 Comentarii
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]
14 Comentarii
Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul [...]
10 Comentarii
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]
19 Comentarii
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”. [...]
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
4 Comentarii
Acest tip de curry (in thailandeza “gaeng panaeng goong”), numit si “penang” sau “panaeng”, este [...]
Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru [...]
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]
13 Comentarii
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]
Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînteles, mancarea. Cand spun „mancare” [...]
15 Comentarii
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si [...]
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
12 Comentarii
Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de [...]
18 Comentarii
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]
9 Comentarii
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa [...]
5 Comentarii
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras [...]
Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si, [...]
Cu cosnita în Phnom Penh M-am tot luat cu altele si am neglijat sa continuu [...]
Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza. [...]
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei [...]
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]