Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: limeta kafru

Cum se gateste cu ierburi aromate

Fie ca le numim „verdeturi”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gatit...

Fotografii de pe papamond (6)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

7 Comentarii

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...

9 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana,...

13 Comentarii

Curry thailandez de peste

Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul...

18 Comentarii

Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara

Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si,...

38 Comentariu

Uluitoarea Cambodgie – partea 4

Cu cosnita în Phnom Penh M-am tot luat cu altele si am neglijat sa continuu...

12 Comentarii

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de...

7 Comentarii

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...