blog de Gastronomie
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]
6 Comentarii
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
2 Comentarii
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]
10 Comentarii
In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa [...]
Exista mai multe variante ale acestei retete. Unele folosesc o carne de porc foarte slaba, [...]
5 Comentarii
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
4 Comentarii
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]
9 Comentarii
La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam [...]
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
8 Comentarii
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]
11 Comentarii
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile [...]
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]
13 Comentarii
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]
12 Comentarii
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos, [...]
17 Comentarii
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile [...]
7 Comentarii
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi [...]
Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii [...]
Se pare ca a venit vara. In orice caz, amiezile sunt calduroase, asa ca un [...]
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
Va propun o salata foarte decorativa, demna de a fi preparata si la mesele festive, [...]
Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la [...]
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de [...]